Saker jag lärt mig om finnar det senaste veckorna!

pimples-1024x683
Men hallå ska det där föreställa en bild på en finnig Moa? Nej, ni fick en full sminkad Moa istället. Det blir så ibland när man känner för att piffa till sig lite extra och sen snappa en bild.

I alla fall, jag vill prata om finnar idag. Min erfarenhet av min hud är att den är väldigt upp och ned. Ibland ser den bra ut och andra gånger ser den väldigt mycket mindre bra ut. Den senaste tiden har varit en ” men gud va mycket finnar jag har” period. Jag skulle nästan vilja påstå att det varit min värsta hudtid i mitt 21-åriga liv. Men jag har nog aldrig lärt mig så mycket om min egna hud eller om acne som under det senaste veckorna. Och eftersom sharing is caring delar jag med mig av dessa lärdomar…. NU!

Acne lärdom ett: Det finns lika många behandlingar som det finns människor verkar det som. Jag har spenderat mer tid än vad jag någonsin kommer erkänna tittandes på ”how I got rid of my acne” videos på youtube. Problemet är ju bara att ingen video rekommenderar samma sak. Det rekommenderas allt ifrån att sluta med mjölkprodukter till att dränka huden i yougurt. What’s a girl to do? Eller acne drabbad kille?

Acne lärdom två: Less is more. När min hud var som värst skalade jag bort i min älskade hudvårdsrutin. Oroa er inte, jag är back on track nu men min hy mådde bra av att få ett break från framförallt tunga krämer. Jag körde ett par dag med bara ett lätt serum och tyckte mig se skillnad. Min hy behövde andas lite.

Acne lärdom tre: Exfolierande pads är guds gåva mot finnar. Vad är en exfolierande pad? Ni vet dom där förpackningar där något som liknar bomullsrondeller ligger dränkta i någon form av lösning. Ofta är det salicidsyra dom innehåller vilket fungerar effektivt för att döda bakterier. Min favorit är denna från Medik8 eftersom den inte innehåller uttorkande alkohol. Jag vill bli av med mina finnar utan att behöva troka ut hela ansiktet.

Acne lärdom fyra: Det är jobbigare än man tror! Som sagt, efter att haft sämre hud än någonsin innan har jag verkligen fått förståelse för hur jobbigt det kan vara om man lider av acne. Jag ska erkänna att jag kände hur mitt självförtroende dalade och hur det kändes som alla tittade på mitt face. Självklart är det värre i ens huvud än i verkligheten, men ändå. Det här med att acne är jobbigt måste vi prata mer om!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..