Naturlig VS kemisk hudvård!

Välkomna till årets första face off. En gång för alla ska naturlig och kemisk hudvård gå head to head för att vi tillslut ska få reda på den eviga frågan: Vad är egentligen bäst?

Först och främst, vad är skillnaden på naturlig och kemisk/syntetisk/klassik hudvård? Görs naturliga hudvårdsprodukter förhand med slev och bytta hemma i någons kök? Nej, nej. Skillnaden ligger främst i dom ingredienser man väljer att ha i sina produkter. Det finns märken som också jobbar med att skapa mer miljövänliga förpackningar etc men det är inte vad detta inlägget handlar om. Det här inlägget handlar specifikt om själva krämen, serumet eller rengöringen. I naturlig hudvård strävar man efter att innehållet ska vara ingredienser som naturligt förekommer i naturen medan man i klassiks hudvård gärna använder syntetiskt framställda ingredienser.

Naturlig hudvård
Plus: Förespråkare för naturlig hudvård anser att ingredienserna i naturliga produkter är mindre skadliga för miljön och för huden. Att man löper mindre risk att drabbas av allergier och irritationer om man använder naturliga produkter är också ett argument för att gå all natural.
Minus: Motståndare till den gröna rörelsen hävdar att naturlig hudvård inte är lika effektiv som den klassiksa hudvården samt att det man inte kan säga att naturlig hudvård är säkrare än den vanliga.
Exempel:Precious oil från Picanut som innehåller havton, aprikoskärneolja och jojobaolja.

Klassik hudvård
Plus: För att få produkter som faktiskt är effektiva och som kan påverka huden på riktigt behövs framställningen av syntetiska ingredienser är ett argument för att använda dom vanliga produkterna. Man hävdar också att det inte är någon skillnad när det kommer till ”att vara farligt” mellan naturlig och vanlig hudvård och att det då är bättre att välja den mer effektfulla varianten.
Minus: Motståndare till klassisk syntetisk framställd hudvård hävdar att det finns ingredienser som bland annat kan vara hormonstötande vilket kan ha negativa konsekvenser för kroppen.
Exempel: Retinol serum från Medik 8

Slutsatsen: aaaaaa, det är så svårt att få någon riktigt uppfattning om vad som egentlig är bäst. Vad som funkar för en person behöver nödvändigtvis inte fungera för den nästa. Därför gäller nog fortfarande den gamla hederliga trial and error varianten. Har man ingen klar uppfattning om vad som är bäst får man helt enkelt testa sig fram och hitta dom produkter man tycker fungerar för den egna hyn.

LOADING..