Jag vägrar släppa taget om mitt julljus!

Det finns mycket man kan använda sin tid till. Man kan lära sig något nytt genom att vara intellektuell och läsa något smart som beskriver dagens samhälle. Eller så kan man umgås med människor som helt plötsligt i ett intressant samtal får ens världsuppfattning att skifta. Eller så kan man spendera sin torsdag med att argumentera för varför man bränner ett julljus i februari. Prioriteringar.

Jag skulle alltså vilja ta denna tid till att prata om ett doftljus. Och inte vilket ljus som helst utan creme de la cremen när det kommer till doftljus; diptyque. (snälla ignorerar antalet gånger vi använd oss av ordet doft eller ljus i föregående två meningar.) Och mer specifikt vill jag prata om Diptyque doften Le Roi Sapin (från 2017s julkollektion) som är ett fancy ord för ett doftljus som luktar gran. Julgran.

Jag har alltså kvar ännu en liten bit av julen hemma. Och nu tänker ni; vem bryr sig? Joo, men nu är det så att jag är en Fredrik Lindströmig person och då äter man semla på semmeldagen och tar bort julen senaste tjugondag knut. Annars blir det högtidsanarki. Men har man hittat världens bästa doft så har man. Här är mina argument till att mitt granljus fortfarande är framme.

Nummer ett: Tänk dig en kombination av jul och ny duschad man. Lite den viben är det på just denna doft. Och vem vill inte vara omgiven av det hela dagarna?

Nummer två: Har jag betalat 500kr för ett ljus ska jag minsann använda det. Jag kommer bränna det i juni om det är så.

Nummer tre: Jag skulle kunna spara det till nästa jul men då kan jag ju inte övertyga mig själv om att det är rimligt att köpa ett nytt jul ljus julen 2018. FOMO people!

Nummer fyra: Julgran är ju ändå världens bästa doft.

Nummer fem: Mer av en fundering? Ska jag skrapa bort jul etiketten och låsas som att det är ett helt vanligt gran ljus? Eftersom det är så många som känner skillnad på gran och julgran menar jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..