Allt du behöver veta om c-vitamin!

Att C-vitamin är bra för att motverka förkylning och annat är old news. Nu pratar jag om C-vitaminen vi gärna vill dränka våra ansikten i. Du har säkert sätt en och annan produkt där det står något klatchigt om vitamin C och undrat varför vill jag ha det i fejan? Ja, det ska vi ta reda på nu.

Vi kan väll börja med att reda ut vad för effekt C-vitamin faktiskt har för huden? Om man använder det rätt så är vitaminens främsta egenskap att den jämnar ut hudtonen. Den kan till och med vara med och motverka solskador. Enkelt sagt så jämnar c-vitamin ut huden. Ni vet det där gamla husmorstipset att om man smörjt in sig i brun utan sol och blivit helt fläckigt kan man ta en bit citron och skrubba huden med för att jämna ut färgen? Lite samma sak, fast inte lika snabbverkande, fungerar c-vitamin för huden.

Hur ska man använda C-vitamin för att få bästa effekt? Om du verkligen vill ha ut effekten av vitaminen så fungerar den som mest effektivt om du använder den i samband med en syra eller med retinol. C-vitamin kan ha svårt att själv gå ner djupt i huden så för att ge den en hjälp på traven kan du blanda din produkt innehållande C-vitamin med exempelvis din kemiska exfoliering. Ett annat alternativ är att lägga en kur med retionl på kvällen för att förbereda huden för C-vitaminen som du sen lägger på morgonen.

Nu blev det en massa hudvård-iga uttryck vi måste reda ut lite snabbt.

Vad är en syra? Läs inlägget här!

Vad är retinol? Läs inlägget här!

Vad är en kemisk exfoliering? Läs det inlägget här!

Nu till den kanske viktigaste frågan av dom alla; vad köper jag för c-vitamin produkt då? Medik8 har ett grymt 100 procentig c-vitamins serum som går att hitta bland annatr

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..