Så skapar du din personliga doft!

Parfym: beauty blir ju inte härligare än så. Som en person som har en osund kärlek till retro (kanske främst 60-talet?) så känns det ändå glammigt vintage-aktigt att spraya ett par sprut parfym. Jag skulle vilja påstå att parfym ändå är den ultimata vardagslyxen. Men hur gör man då för att hitta sin doft? När man luktar runt på parfymer i butikerna så kan det vara svårt att hitta hundraprocent rätt. Antingen är den lite för blommig, eller lite för tung, eller lite för kryddig.  Men det är ju då det härliga (och nya) konceptet layering kommer in i bilden och räddar dagen. Och doften.

Vad är layering? Jo, det är när man tar två eller ännu fler dofter och kombinerar dom. Det kan till exempel vara att man har två olika parfymer som man sprutar på och bär samtidigt. Men det måste inte bara vara parfym plus parfym. Det kan också vara att man exempelvis smörjer in sig med en härlig body lotion på morgonen och sen sprutar på en parfym. Själva grejen är i alla fall att man kombinerar olika dofter för att skapa sin egna personliga doft.

Varför är layering så bra? Förutom att du får din egna doft (hur lyxigt) så kan doften också hålla längre. Speciellt om du väljer att layer-a en bodylotion med en parfym. Parfymens molekyler håller längre på huden om dom har något oljigt att fastna i. Som en lotion tillexempel.

Hur ska man tänka när man jobbar med att kombinerar olika dofter? Ja vilka dofter man vill layer-a beror ju självklart på vad ens näsa gillar. Men generellt kan det vara bra att tänka att man tar en tyngre doftande parfym först och en lättare efteråt så att den lättare parfym inte försvinner. Jag har en kombo som jag döööör för och som jag skrev om här i vintras.
Här kan du läsa om min egna parfym kombo! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..