Jag drack mer vatten och detta hände med min hy!

Har vi några One Tree Hill fans här? Alltså fans av tv-serien? När jag obsessade över den serien så var det precis i den där eran när man hade lärt sig att man kunde streama serier. Alltså inte på netflix utan på mer suspekta, kvalitén-suger-grattis sidor. Var ska jag komma med det här? Jo, det jag kommer mest ihåg från serien var att det fanns ett avsnitt som hette ” I Slept With Someone In Fall Out Boy And All I Got Was This Stupid Song Written About Me”. Världens längst namn. I alla fall, jag kom och tänka på det nu för: jag drack vatten och allt jag fick var en mer icke-törstig känsla. 

Jag har gjort ett litet experiment. Jag testade att aktivt försöka dricka mer vatten under två veckor eftersom det sägs att huden mår bättre och framförallt ser bättre ut om man är bra på sitt H2O intag. Det är som en grej som går runt att man får bättre hy om man dricker vatten. Några snabba googlingar på det och letande i artiklar så blir man snart varse om att det inte finns någon forskning som styrker att man skulle se någon skillnad i huden.

Men jag testade i alla fall. Och jag kan säga såhär: jag har definitivt inte mått sämre av att dricka mer vatten utan snarare tvärt om. Jag har känt mig fräsch. Ren. Som om jag ätit lite mer grönsaker. Lite den känslan. Jag har också känt mig mindre törstig vilket är skönt. Alltså jag har sluppit den där känner sig som ett russin på insidan för att man inte druckit något på hela dagen förutom kaffe känslan. Ganska logikt.

Men huden. Nää, det blev inte så mycket skillnad. Dom första dagarna tyckte jag att joooo, det här funkar nog ändå eftersom jag tyckte att huden kändes klarare. Men sen fick jag någon finne här och någon där. Så summa summarum av det var nog att det är massa saker som påverkar hur huden mår som att dricka vatten inte kan påverka.

Sen är det ju jobbigt att man måste kissa så ofta. Att man knappt hinner lägga sig ned i sängen innan man måste gå på toaletten igen.

Så för att svara på rubriken: Jag drack mer vatten och detta hände med min hy: Inte så mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..