För ful för smink? HELL NO!

Idag är det ju internationella kvinnodagen och därför vill jag lyfta ett riktigt powersätt att se på skönhet och en riktig powerkvinna. 

it-cosmetics

Jag vill att smink och hudvård ska vara kul. Inte nödvändigt, inte livsviktigt bara jäkligt roligt! Som någon som ändå spenderar ganska mycket tid med att prata lets be honest mest om exfolieringar kan jag ibland fråga mig om jag är med och bidrar till en ytligare värld. Därför blev jag så glad när jag hittade Cosmopolitans artikel om It cosmetics grundaren Jamie Kern. Hon är VD för sminkmärket it cosmetics värt 1,2 biljoner dollar! Ta in den siffran! Jag vet, det går inte. Hon har också skapat märket själv och i ett tal som hon nyligen höll berättade hon om hur hon drev det från sitt vardagsrum.

Hon berättar i sitt tal om hur hon äntligen fick ett möte med en möjlig investerare. Men dom drog sig efter många om och men ur. Varför? Han sa och jag citerar ”Jag är inte säker på att någon skulle köpa smink av en kvinna som ser ut som du, med din kropp och vikt” Ja, han var en idiot! Det var där och då som hon bestämde sig för att hon skulle ändra samhällets bild av vad skönhet faktiskt är.

Jag minns när jag var 15år gammal och alltid tyckte det var jobbigt att titta i spegeln. Jag tyckte aldrig att jag var tillräckligt fin. Tyckte alltid att jag var mycket fulare än alla andra. Skönhetsvärlden (och då menar jag smink och hudvårdsvärlden) kändes inte riktigt tillåten för mig. Jag minns hur jag älskade att titta på youtube videos om hur man sminkade sig och blev grym på skuggningar men skulle aldrig erkänna för några av mina klasskamrater vad jag höll på med eftersom jag var rädd att dom skulle tycka: tror hon att hon är snygg eller?

En ganska sad tanke. Men jag minns den verkligen tydligt. Kunde verkligen en nörd som jag tycka att skönhet var kul? Hade jag rätt till det? var inte det för dom populära personerna som alltid gick på fest på lördagarna och inte för mig som satt hemma i soffan med familjen?

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta och känner att jag lite virrat bort mig bland orden MEN jag tror syftet är att säga att jag idag erövrat skönhetsvärlden. Och det tycker 15-åriga Moa känns bra. Jag hoppas verkligen att alla som läser den hör bloggen känner en you CAN sit with us känsla. Alla är välkomna. Alla får vara med och leka. Skönhet ska vara kul!!!! Du behöver ingens tillåtelse för att älska smink, hudvård eller vad din passion är!

Läs hela Jamie Kerns tal här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..