Kan vi prata lite om äppelcidervinäger?

vinäger-1024x683
Det kanske är svårt att tro med detta inlägget är inte sponsrat av en äppelcider tillverkare vars flaskor man aldrig sett på sin lokala ica.

Äppelcidervinäger. Låt det onaturligt långa ordet sjunka in lite. Det är dags att titta närmare på matvaran som så många naturlig-hudvårds-förespråkare älskar. Trots översta bilden så har jag aldrig testat äppelcidervinäger (jag älskar dig photoshop!) men man kanske bli sugen efter att man får reda på mer om denna så kallade magiska vätska och vad den kan göra.

Efter mycket avancerade googlingar har jag kommit fram till följande om äppelcidervinäger:

Nummer ett: MOT ACNE! Du kan använda äppelcidervinäger som ansiktsvatten. Till och med en vinäger älskande person som jag känner viss tvekan inför lukten men varför inte? Enligt dom recept jag hittar så ska du inte slänga på ren vinäger på ansiktet utan blanda den med vatten. Två teskedar äppelcidervinäger i en flaska vatten verkar vara det magiska receptet.

Nummer två: NATURLIG HÅRVÅRD! Vill du ha ett budget alternativ till vanligt balsam eller tycker det känns bättre med helt naturliga produkter kan du använda äppelcidervinäger som en form av balsam. Vinägern återställer nämligen hårets naturliga ph-värde vilket är en nyckel till ett glansigt och hälsosamt hår. Men frågan är ju bara nu hur man gör? Sköljer man håret med vinägern eller kramar man bara in det i topparna? Så. Många. Frågor!

Nummer tre: DETOX! Vissa menar att äppelcidervinäger kan hjälpa magen hitta balans. Någonting någonting magsyror någonting någonting äppelcidervinäger. Vill du testa hemma själv (vad har du att förlora?) ska du blanda i några teskedar av vinägern i varmt vatten. Med fokus på varmt vatten. Kallt vatten ska tydligen göra drycken nasty!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..