Vegan? Här är skönhetsmärkena för dig!

vegansk-beauty-1024x683
Jag ska erkänna att det var svårare än jag trodde att hitta produkter som är helt veganska, ännu svårare var det självklart att hitta hela märken som var veganska. Efter ett nitiskt sökande gick det upp för mig att det är relativt lätt att hitta märken och produkter som är crulty free vilket alltså betyder att det inte testats på djur men svårare att hitta produkter vars ingredienser är helt veganska. Men det är väll inte mjölk i min foundation kanske du nu undrar? Säg inte det. Men mer kända animaliska produkter som ofta används i skönhetsprodukter är till exempel bivax och kollagen.

Jag ska strax gå igenom några veganska pärlor jag hittat men är du mer intresserad av vilka märken av alla som finns på marknaden som är veganska kan du klicka dig vidare till veganguiden!

Kora! Nu kanske du himlar irriterat mot dataskärmen eftersom det är väldigt svårt att få tag på kora organics i sverige. Men, read my lips: det kommer snart till Sverige och Sephora! Märket som Miranda Kerr tagit fram är är helt baserat på naturliga ingredienser och i princip alla produkterna är veganska. Finns det undantag? läs här!

Loelle! Tänk oljor i massor! Märket samarbetar med ett kvinnooperativ i Marocko när det kommer till märkets huvudsten: arganolja. Du hittar massa andra produkter med såklart så som rosvatten och olika varianter på tvålar men det är arganoljan som står ut. Perfekt for dig som har lite torrare hy eller varför inte hår. Du kan nämligen använda oljan lite varstans.

Ecotools! När jag tänker på Ecotools så tänker jag på sminkborstar. Eller rättare sagt sjukt mjuka sminkborstar. När det kommer till att applicera puder för att verkligen se till att foundation och concealer sitter på plats hela dagen använder jag mig alltid av min puderborste från ecotools. Det är den mjukaste borsten jag prövat och därav mitt förstahandsval eftersom jag inte vill att borsten ska ”riva upp” något av mitt tidigare arbete.

100 Bon! Gillar du naturligt och parfym har du haft det svårt bland parfymhyllorna. Men no more! Nu finns nämligen det FÖRSTA helt naturliga parfymmärket i sverige: 100BON. Och inte nog med det: dom luktar också gott! Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk men tji fick jag eftersom jag nu har en flaska ståendes hemma. ALLA MÅSTE TESTA!

elf! Jag föreslår att du sätter dig ner inför vad jag nu ska berätta för dig. Allt elf smink är veganskt. Det är sant. Elf är inte bara sjukt billigt, gjord i hög kvalitet, det är alltså också veganskt. Det är ju nästan för bra för att vara sant. Från och med nu behövs ju nästan ingen annat märke. elf it is!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..