Så blir du av med acneärr!

acne1-1024x683
Acne-scar?!?! Fattar ni? Acne + scar(lett)! Jag tyckte det var ganska roligt i alla fall….

Nej, du får vi ta och bli lite mer allvarliga. Det är ju faktiskt hudvård vi ska prata om och det kräver ju som ni vet viss nivå av allvarlighet. Nej, jag vet inte heller vad jag svamlar om nu. Jag hade en tanke om vart den meningen skulle gå men jag gick bort mig. Shit happens!

Jag har ju pratat en del innan om acne och finnar men jag kom på för någon dag sedan att jag faktiskt aldrig pratat om acneärr. Ibland när man får en finne lämnar den ett litet ärr. Det är inget konstigt. Men det kan vara så att man känner för att bli av med märket. Det finns professionella behandlingar man då kan gå på men det finns också en hel del produkter som jobbar för att ta bort ärr efter acne.

Let´s have a look at några av dom!

Cicalfate Cream, 109kr, Avéne – Perfekt kräm att använda när du precis fått ett sår egentligen var som helst på kroppen för att behandla och motverka ärr. Perfekt för känslig, irriterad eller röd hud med!

Clinical Scar-Reducing Serum, 329kr, Paula’s Choice – Ett serum utformat att speciellt behandla nya sår/ärr. Innehåller olika antioxidanter som hjälper till att minska rodnad och irritation. Appliceras bara där du behöver den!

Effaclar Duo, 189kr, La Roche-Posay – Grym behandling mot finnar och orenheter som också hjälper till att jämna ut hudtonen. Anpassad till känslig hy så inget man behöver vara rädd för!

Even Better Clinical Dark Spot Corrector & Optimizer, 625kr, Clinique – Serum du kan använda i hela ansiktet som hjälper till att jämna ut hudtonen och där med mörka fläckar så som ärr.

Post-Acne Spot Lightening Gel, ca 500kr, Murad – Hydrokinon (google is your best friend) är den aktiva ingrediensen vi snackar här som både hjälper till att hindra framtida finnar men också behandlar ärr. Innehåller också AHA-syra som hjälper till att jämna ut hudtonen.

Clearly Corrective Dark Spot Solution, 450kr, Kiehls – Formula som bekämpar alla typer av pigmentförändringar. Allt från acneärr och pigment förändringar som för mycket sol skulle kunna orsaka. Ge den i alla fall 8 veckor innan du dömer den!

Glycolactic Radiance Mask, 329kr, Ren – Ansiktsmask som jobbar för lyster och jämnare hudton. Fungerar som en peeling för huden gjord på en massa fruktsyror. För att verkligen se resultat använd den en gång i veckan minst och låt sitta i 10min.

Vinoperfect serum, 629kr, Caudalie – En riktig klassiker från franska Caudalie! Ett serum vars främsta uppgift är att bekämpa mörka fläckar! Bästa serumet för dig som verkligen vill bli av med ojämn hudton.

Bio-oil, ca 70kr, Bio-oil – En joker i sammanhanget eftersom den inte enbart är till för ansiktet utan för hela kroppen. Kan användas överallt och hjälper att sudda ut ärr, bristningar och ojämnhud. Men detta är ju en kult klassiker så det vet ni väll redan? Men jag kan ju inte göra ett inlägg som handlar om att bli av med ärr utan att nämna denna gamla goding!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..