Använder folk fortfarande papiljotter?

Som någon som har en lite lätt obsession med 50 och 60-tals looken finns det något väldigt romantiskt med papiljotter. Finns det inte något härligt elegant med tanken på att rulla upp håret på kvällen, gå omkring i en morgonrock och bara vara sådär allmänt glammig? Sen är det ju inte lika härligt när man ska försöka sova med hårda spolar över hela huvudet. Men, då är det ju bra att vi inte lever i en Grease beauty school dropout scen längre. Härliga nutid <3 Papiljotter behöver inte vara gamla mormorsfynd utan ett faktiskt smart sätt att få till hollywood glamen hemma.

papiljott1

Idag har vi ju nämligen varma hårspolar. Varför ska man välja det då istället för en vanlig locktång? Man ska välja papiljotter om ens vanliga hår är naturligt rakt och har svårt att hålla lockar. Hur dom funkar är nämligen så att du rullar upp dom som vanliga papiljotter sen gör du något annat. Du kanske lägger på lite smink, ser en serie eller något annat som sätter viben. Eftersom håret sitter upprullat i värme längre än hos en locktång kommer lockarna att hålla längre. Dom kommer också hinna svala i sin lockiga form uppe på huvudet vilket gör att dom kommer stå emot dagen bättre.  Precis som med en vanlig locktång gäller självklart samma princip: desto mindre papiljotten är desto mindre blir locken.

Ta nu en minut eller två till att njuta över över hur fina DESSA varma papiljotter är!!

Känner du nu att du trots allt skulle vilja testa att vara lite old school och ge vanliga papiljotter en chans? Kanske för att slippa värmen i håret? Eller hallå bästa budget lockarna?!
Ja, lite av en utmaning har du nu allt tagit dig an. För att det ska funka bäst rulla håret när det är något blött och se till att ha någon produkt i som gör håret lite mer lätt stylat, som exempelvis en mousse. Orkar du inte vänta på att håret ska självtorka kan du självklart köra på hårblåsen. Annars är det bara att vänta. Förslagsvis smart att göra om man inte ska iväg förrän på kvällen. För papiljotter när man ska sova gör ont. Jäkligt ont. Trust me I know!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..