IT’SINYOURHEAD

5 mars 2012 39 kommentarer
EVERY-DAY-LIFE

 

 

Hey. Detta inlägg kommer säkert väcka reaktioner, positiva som negativa, och det räknar jag med. Det är bra att diskturera, ha olika åsikter och synvinklar. Here it goes.

Det pratas ÖVERALLT om hur vårt ideal förändrats, och då syftar jag till kvinnokroppens utseendeideal. Högt och lågt diskuteras detta ämne, och det påstås att det blivit sjukare och smalare ideal än någonsin. Detta kan jag hålla med om. Dock påstås det att det är SAMHÄLLETS fel, det är MEDIAs och de stora MODEMÄRKENAs fel att dessa ideal existerar. Här sätter jag ner foten, och säger som så här: idealen sitter i våra egna huvuden, och det är även där de är skapade. Visst att samtalen pågår i media, men vem är det som början satt press på oss? Jo, vi kvinnor. Vi har hyllat en viss kroppsform, vi har sett upp till smala tjejer, vi har gjort dessa ideal till något attraktivt för modevärlden, något vi alla kvinnor ser upp till, något som säljer.

Vissa individer är starkare än andra. Vissa orkar att stå emot denna ”press” från ”samhället”….i själva verket handlar det om att dessa starka personer är trygga i sig själva, och bearbetat bort alla negativa tankar.

Jag påstår, med risk för att få mycket kritik, att genom att manipulera vår egen hjärna, så försvinner dessa luftslottsideal. De existerar inte…bara i våra egna tankar. Dessa tankar har SKAPAT ett stort samhällsproblem, en individuell tanke som i sin tur lett till dagens kollektiva ideal.

Så nästa gång ni skyller på Samhället eller media. Se till att försöka ändra er själva inifrån. Vi människor har makten att styra över hur vi tänker och känner. Oavsett om ni inte känner så, så går det att tvinga sig själv att tänka positivt, eller på ett annat sätt.

Ni som nu redan börjat fila på en negativ kommentar att det inte går att säga så här för att det är synd om dem som är ”svaga” psykiskt och inte är så trygga i sig själva: Om man jobbar tillräckligt hårt, så kan vem som helst, svag som stark, ta kontroll över sitt egen tänkande. 

Detta är är inget kränkande inlägg för er som känner en press på ideal. Jag själv lever till viss del efter dessa ( och jobbar varje dag att skaka av mig dessa påhitt, och har kommit en otroligt bra bit) men det jag vill få fram är att vi måste sluta skylla ifrån oss på kollektivet. Om alla hade ändrat sina egna uppfattningar, så hade det inte funnits en gemensamt sjukt ideal! Förstår ni hur jag menar?

Det är enkel matematik. Ta bort alla negativa tankar, och idealet slutar existera.

Skapa dina egna ”ideal”, du har makten att styra över dig själv. Du har rätt till att se ut precis så du själv vill. Allt annat är underkastelse av en större massa. Skruvade ideal är skapade av många enskilda individer tillsammans. Starta ditt eget synsätt redan nu, efter att du har läst detta.

 

KRAM PÅ ER!

 

 

 

Google translate here =) xx