Frida Grahn

FRISÖRER?

fridagrahn

Efter senaste toningen, hos frisör! :)

Hej där! Jag har funderat över att tona mitt hår, SJÄLV. Vet att det kanske är en dum idé, men tror allt det ska gå. Så nu undrar jag, finns det några frisörer där ute bland mina läsare? Som kan ge mig tips på vad man ska tänka på, tips på bra märken etc? :) Kram!

Kommentera

Kommentera

köp toningen hos en frisör, det är jätteviktigt. har du någongång tänkt bli blond eller ljusare igen så är risken att gula/röda pigment från ica,hm osv färger inte går bort, vilket gör att du bli flammig och ojämn i hela håret. annars är det bara att lägga toningen jämnt över håret och låta sitta sålänge frisören säger.

fanny april 9, 2012 18:41 /

Svara

Okej :) Även om det är en ljusbrun toning? :) kram!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 18:51 /

Jag tonar alltid mitt hår hemma, själv. Det har aldrig varit några problem (är mörkhårig) och jag byter mellan alla märken som finns. H&M:s egna sitter sjukt bra, även Garnier :) Det är bara att göra, blir det helt galet ojämnt så slänger du bara i en färg till! KÖR :D

Emma http://emap.blogg.se april 9, 2012 18:58 /

Svara

Åh tack för tipset :) Har du någon gång gått från mörkbrun till ljusbrun? :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 19:00 /

Du kan inte tona ditt hår i en ljusare färg än vad ditt hår är, det måste du ljusa upp med antingen blekning, ljusarefärg eller avfärning och det rekommenderar jag att du gör hos en frisör! :)

fanny april 9, 2012 19:36 /

Svara

Okej, det förstår jag! Men jag menar, en varmare toning, mitt hår har blivit lite grö-grå-brunt, går det att lägga i en varmare ljusare ton? :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 19:41 /

Hi Frida. I believe that you have many international readers who do not understand Swedish. It takes so long to translate the text on the internet, so if you want to meet us at the middle and write a short English translation of each post, it would be fantastic.
Because I really love your blog.
Hugs from Emily/ – Ireland

Emily april 9, 2012 19:47 /

Svara

HI, I do translate in almost every post :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 22:21 /

Köp en färgbomb från revon! Det får tillbaka den där intensiva färgen utan att du behöver färg det :)

Linnea http://www.linneasekologiska.blogspot.com april 9, 2012 19:56 /

Svara

Tack för tipset :) ska fudneras över :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 22:21 /

Om du har blekt ditt hår nyligen eller blekt slingor eller liknande, köp då den ljusaste brun du hittar eller gå tll frisör. Jag hade blekt hår och ville färga mitt brunt. Tonade det ljusbrunt och blev nästan svarthårig för att håret sög åt sig så otroligt :p

Nathalie april 9, 2012 19:56 /

Svara

Okej:) Men ja vill gå från gråbrun till ljus nötbrun:) hihi

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 22:20 /

Bästa toningen/färgen du kan köpa i tex mataffär mm är Loreals då de håller bäst och är mest ‘proffsig’, därav att de är lite dyrare. Viktigt att använda schampo & balsam för färgat hår när man tonat själv, annars försvinner största delen av färgen redan efter första tvätten. Det är svårt att färga från mörkt till ljusare själv och få det som du vill ha det, däremot kan du växla mellan olika nyanser i tex brunt och få den färg du vill ha mycket enklare! :)

Julia april 9, 2012 20:16 /

Svara

Åh tack för tipset :) kram!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 22:19 /

Fina bilder. Åh älskar det där klockmärket =)

Mari http://www.marriie.blogg.se april 9, 2012 22:15 /

Svara

Åh tack :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 9, 2012 22:17 /

Du är så himla snygg i brunt hår!

Erika april 10, 2012 00:34 /

Svara

Åh tack !:)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 10:31 /

Man kan aldrig färga/ tona håret till en ljusare färg utan det måste ske genom blekning eller avfärgning.
Ett tips är , håll dig sp långt borta från färg/toningar som finns i matbutiker! Dom förstör håret, mitt blev tex grönt efter att jag färgat för många gånger med mörkbrun tidning ifrån loreal..
Gå till tex bellbox på överby om du vill ha till ett billigare pris eller till en frisör. De säljer toningar och hjälper dig med färger osv.. :) jag tycker det är extremt onödigt att lägga typ 1200 varannan månad ( som man bör göra innan det blir dassigt) på att frisören ska lägga i toningen när jag kan göra det själv för 200 kr ;) köp ett bra schampo från frisören oxå så håller färgen bättre!

Ida april 10, 2012 00:57 /

Svara

Åh tack, bra tips :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 10:31 /

Jag färgar håret hemma mest hela tiden och har sällan några problem, det viktigaste du får tänka på är att kolla på ”färgkartorna” som de oftast har vid hårfärgerna inne på tex ICA, så du ser hur färgen är där :) för till exempel Loreal’s nötbruna är ju inte samma som någon annans. Garniers brukar vara väldigt fina ifall du vill ha en varmare ton, tänk på att köpa minst två paket till ditt långa hår :) Kram!

Madeleine april 10, 2012 02:06 /

Svara

åhh tack för jättebratips! :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 10:30 /

Galet snyggt!! :D jag har tonat och färgat mitt barr hemma och det har gått bra, bäst om man har en bra vän eller syster som kan hjälpa ;) det brukar bli skitbra, kolla noga med färgerna osv. Mitt hår blir alltid lite mörkare än nyansen på paketet, tror att det är pga av att det är ganska slitet så tänk på det. Kram

Izabella http://www.bellasgarderob.devote.se april 10, 2012 10:35 /

Svara

Tack :) Ska tänkas på ! :) Kram!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 11:08 /

Gah vilken snygg färg frisören fick till på dig sist, älskar det!
Jag är så rädd för att färga mitt hemma då det oftast alltid blir mörkare än vad jag vill ha det…

http://bloppfashion.se

Blopparna - Emmy http://blopparna.bloppfashion.se april 10, 2012 11:25 /

Svara

Jag går tredje året på frisör så har lite erfarenhet. Om du t.ex. tycker att det håret går åt det ”gröna hållet” måste man tillsätta röda pigment. Och om du tycker att det är för rött gäller det att använda ”gröna” pigment. När du köper en hårfärg på ica t.ex är det inte toning som det står utan en intensivtoning vilket är liknande färg, och om du lägger färg på redan färgat hår blir det troligtvis väldigt mörkt. Så det bästa hade ju självklart varit en färgbomb eller en toning hos frisör där de kan använda de olika färgerna för att ta ut varandra.

theres http://lifeoftess.blogg.se april 10, 2012 12:09 /

Svara

Hej :) Tack! Ska fråga hos en frisör :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 17:52 /

Om du har mycket röda pigment i ditt hår och du färgar/tonar det själv är det svårare att färga tillbaka till ditt blonda hår om du en dag skulle vilja göra det. Risken är då att det blir orange/gula skiftningar som är jobbiga att få bort..Frisörer vet bäst och de vet vilka färger de kan använda för att enklast få bort det om så skulle önskas, så det kan vara värt pengarna och låta dom göra jobbet… Har du inte en utväxt som är väldigt tydlig. gör som Linnea säger, köp en färgbomb, fungerar verkligen jättebra och du kan använda den flera gånger! Extra plus för att det sliter minst på håret! Hoppas du blir klokare och lycka till!

Emma april 10, 2012 15:26 /

Svara

färga inte håret själv med icafärg!! gå till en frisörsalong och fråga efter en toning att köpa med dig, nästan alla salonger har wellas color touch toning, denna kan man inte köpa på ica :) det är varje frisörs mardröm när personer färgar sina hår med icafärg om och om igen, och resultatet blir sällan vad man önskar. så gå till en salong och fråga, den brukar kosta kring 149, lite olika men ungefär, och du behöver nog minst 2 till ditt hår. men det kommer va värt det :)

fanny april 10, 2012 17:11 /

Svara

Hej, okej , bra att veta, tusen tack :) kram!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 17:48 /

Hej Frida! :) Läste att du hade fått lite gröna toner i håret, du måste därför lägga i en toning med en röd ton eftersom röd tar bort grönt :) Sen kan man inte ljusare färga på ett icke naturhår. Du kan ju välja en toning i ditt ljushetsläge om du känner att det är tillräckligt ljust/mörkt. Det bästa hade varit om du råd frågade typ på bellbox eller hos en frisör för att få fram den färgen du vill ha :) Alltså inte köpa på typ ICA då många av deras färger kan skifta i grönt beroende på vad du har för grundton :) Lycka till! :) kram Emma

Emma april 10, 2012 17:13 /

Svara

Hej! Tack för tipsen, ska fråga på typ bellebox :) kram!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 10, 2012 17:47 /

Går andra året på frisörlinjen, är ingen expert men tycker du passar bättre i lite mörkare faktiskt! Du får mer färg och ögonen kommer fram bättre än när du är blond. Hur har du tänkt tona? Ska du göra det själv rekommenderar jag ändå att gå till en salong och köpa färg. Vet att salonger som använder Wella färger brukar ha dom till försäljning också :)

Martina april 10, 2012 22:25 /

Svara

Tror jag går till en salong, efter att ni söta frisörer berättat så mycket bra! :) Krams!

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 11, 2012 08:01 /

Helt underbart hår du har! Tycker dock du passar mer som brunett än som blondin =)

Sofia http://whoo.devote.se april 11, 2012 20:44 /

Svara

Åh tack! :) Ja, faktiskt, eller vet ej, hehe :)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 11, 2012 22:01 /

jag skulle rekommendera att gå till en frisör hur som helst, kostar tyvärr att va fin i håret! jobbar själv som frisör och det brukar oftast bara bli dyrare om man gör det själv för det är så många som får komma och göra om det på salong ändå! det ligger så mkt mer bakom en fin färg än att bara slänga ihop något färdigblandat! :) men om du gör det själv lycka till! :) du har fantastiskt fint hår :)

sara april 12, 2012 10:25 /

Svara

Håller med tjejerna, och Emma där!
Är också frisör och jag tycker den färgen eller toningen som du ändrade till sist är SJUKT snygg. Tycker inte heller att du gör en egen toning eftersom du verkar mån eller ha en vision om hur det ska se ut. Tycker du ska tona det igen med samma toning som sist, ser ut att bättras på. Sen har ju du väldigt långt fint hår, verkar jobbigt att färga själv så att det ska bli jämt resultat överallt. Jätte fint hår för övrigt, du passade väldigt bra i det mörkare också :) lycka till!

Sara april 12, 2012 16:20 /

Svara

Håller med tjejerna här, och Emma!
Är också frisör och tycker nog att du ska tona det där du gjorde det sist, verkligen SJUKT fin färg du passar i brunt!
Hålla på hemma blir oftast en besvikelse, inte alls som man hade tänkt. Känns som du har en vision om hur du vill att det ska se ut, och inte gärna chansar utan är mån om ditt hår så för bästa resultat skulle jag göra det hos frissan för att få det jämt också med ditt långa hår.
Jätte fint hår! Lycka till!

Sara april 12, 2012 16:28 /

Svara

TACK =)

fridagrahn http://blogg.veckorevyn.com/fridagrahn april 13, 2012 11:25 /