Helen Torsgården – Hiilens sminkblogg

10 ROUGE TIPS - Hur man applicerar, väljer färg och små, snabba tips & trix!

Här kommer 10 snabba rougetips! 

1. Använd ett rouge som har en naturlig färg som är anpassad efter din hudton. Har du kall hy – Använd ett rosa rouge med lite blått i. Har du varm hy kan du använda ett mer aprikosfärgat rouge, alltså ett med mer oranget i. Men använd aldrig ett för mörkt rouge, det ska bara ge lätt färg. Less is more!

2. Använd en liten rund borste så att du kommer åt på mindre partier. Den perfekta rougeborsten kommer i från MAC #109.

3. Applicera rouget i en rak linje på kindbenet – det lyfter ansiktet.

4. Applicera aldrig rouget för nära inpå näsan. Tips: Lägg två fingrar från näsvingen och ut. Detta område skall inte ha någon rouge.

5. Le så att kindäpplet formar sig runt och applicera lätt med duttande små, cirklande rörelser på den runda formen.  Men glöm inte att rougen inte får hamna för nära näsan!

6. När du inte har så mycket färg kvar på borsten drar du något lätt drag upp i tinningen och upp lätt i pannan. Det ger en finare helhet då färgen är lite mer utspridd i ansiktet. Rougen ser mer naturlig ut. Men, ytterst lite färg!

7. NARS rouge ”Orgasm” är en av de populäraste rougerna som finns. En färg som passar de flesta och är riktigt fin! Kan vara värd att testa.

8. Kolla på läpparna och matcha rougen med din naturliga läppfärg, det ger en harmonisk färg till ansiktet.

9.  Applicera aldrig rouge längre ner än vad näsan är lång när du tittar rakt fram i spegeln.

10. Använd hellre än väl pigmenterad rouge så att du bara kan dra små lätta drag, än att använda mer och flera gånger av ett dåligt pigmenterat rouge.

Glöm inte att följa min Nya facebook ”HELENS SMINKBLOGG” sida för att inte missa mer sminktips, tävlingar och tutorials! :) ( LÄNK )

Kommentera - 7 kommentarer
Föregående artikel TUTORIAL - Snabb…

TUTORIAL - Snabb och lätt festsminkning!

Idag vill jag visa er en av mina favoritfest sminkningar när jag har som mest bråttom. Då använder jag en brun glansig ögonskugga, svart ögonskugga som eyeliner och sedan mascara. Att använda glansiga ögonskuggor gör att det ser mer livfullt ut, och det kan se ut som att man använt sig av flera färger – Vilket gör att det ser bättre ut! Dessutom är ögonkuggor med skimmer/glans i lättare arr arbeta med och lättare att tona ut. Matta ögonskuggor är alltid svårast att få till.
Det är också en dålig ide att försöka måla en eyeliner när man är stressad, men med svart ögonskugga och en snedställd pensel kan vi skapa en superfin mjuk eyeliner med vinge. En mjukare variant som är svår att misslyckas med.

Den bruna ögonskuggan är en av mina favoriter just nu, den kommer i från Loreals nyheter och heter ”lumiere 502″. Superfin, väl pigmenterad och lättarbetad ögonskugga.

  

Du behöver:
Brun glansig ögonskugga, svart matt ögonskugga, mascara, ögonskuggspensel och snedställd pensel.

Jag har använt:
Loreal lumiere 502, deborah milano 24 ore eyeshadow svart, Max Factor 2000 calories mascara.
Ögonskuggsborstar från realtechniques, appliceringsborste och snedsällld borste.

Gör så här: 
Applicera den bruna ögonkuggan över hela locket upp till globlinjen. Gnugga sen av borsten mot handen/en handduk eller papper så att det inte finns så mycket ögonskugga kvar på borsten. Gnugga sedan på den hårda kanten ögonskugga genom att dra borsten vågrätt med ögonskuggan tills den är fin, mjuk och uttonad.
Applicera samma bruna färg på undersidan av ögat.
Använd en svart, matt ögonskugga och en platt, tunn och snedställd borste. Applicera svart ögonskugga längs med hela fransraden och avsluta med att måla den ut från ögat som en vinge. Måla med spetsen av penseln så blir det lättare att få ett finare avslut.
Använd svart mascara på överfransarna.
KLART! Lycka till!

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln 10 ROUGE TIPS…
Föregående artikel Tips på bra budg…

Tips på bra budget eyeliner!

hiilen

Jag får många förfrågningar om bra budgetprodukter, så här kommer ett tips på en eyeliner. Denna kommer i från Wet n wild och är en eyelinerpenna.

Pennan är lättmålad och kolsvart. Dock är konsistensen en aningen torr och udden lite hård, men detta kan hjälpa om man är ovan att måla en eyeliner. En bra nybörjarpenna helt enkelt, i budgetklassen. Älskar att den är kolsvart och stadig!

♥ ♥ ♥ ♥ ( 4 av 5 poäng ) 
- Bra stadig eyeliner som blir kolsvart, kan vara en aningen torr i konsistensen och lite hård i spetsen. Men detta kan vara positivt om man är ovan att måla en eyeliner. Bra för nybörjare och dessutom till ett bra pris. Tummen upp!

Wet n wild mega eyes defining marker 59kr/St

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln TUTORIAL - Snabb…
Föregående artikel Så här använder…

Så här använder du en hårnål - På riktigt!

hiilen

Det är inte meningen att en hårnål skall synas i håret, det skall användas som en nål i en tygbit.

Hårnålar görs i alla olika färger, främst för att man skall hitta en färg som passar hårfärgen.. Och på så vis få dem att synas mindre. Men, man skall även använda hårnålar på ett visst sätt. Och det tänkte jag visa er idag. Dessutom finns det ett knep att ta till så att hårnålen håller sin plats hela dagen och inte glider ut som den annars kan göra.

Gör så här: 
1. Plocka upp den slinga hår som du vill fästa in mellan ”klämmorna” och tryck hårnålen rakt in mot huvudet tills du nuddar hårbotten..
2. Vrid sedan hårnålen bortåt och tryck den inåt i håret så att den försvinner in i håret.
3.  Lyft på håret som ligger över och använd ännu en nål och korsa på den första nålen. Detta kommer göra att hårnålen sitter på sin plats superbra! Har ni inte testat detta, gör det!

Nu kommer hårnålen inte synas lika mycket och kommer hlåla håret på plats hela dagen! 

Glöm inte att följa min Nya facebook ”HELENS SMINKBLOGG” sida för att inte missa mer sminktips, tävlingar och tutorials! :) ( LÄNK )

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Tips på bra budg…
Föregående artikel Mascara "sealer"…

Mascara "sealer" som får din mascara att hålla.

Detta är en transparent mascara som kallas ”sealer” denna appliceras ovanpå din vanliga mascara för att försegla den så att den inte fäller. Men man kan också använda använda den som bryngele, och funkar den perfekt för! Den håller brynen på plats utan att synas eller kännas hård och stel i brynet. Tumman upp för wet n wilds megaclear mascara!

Wet n wild megaclear mascara 49kr/st

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Så här använder…
Föregående artikel TUTORIAL - Perfe…

TUTORIAL - Perfekta röda och hållbara läppar!

När man skall använda ett starkt färgat läppstift och när läpparna skall vara i fokus är det viktigt att de inte ser kladdigt och hackigt ut. Då gör man något som kallas ”perfekta läppar”, en jämn fin färg, skarp kontur och ett hållbart resultat!

Röda läppar lämpar sig perfekt till vintern, och julen! .. Året om skulle jag säga – Klassiskt och vackert!

Du behöver: 
Puder, läppenna i passande färg till läppstiftet, läppstift, liten pensel, concealer och papper.

Jag har använt: 
Puder: Colours ”loose powder”
Läppenna – Make up store ”Russian”
Läppstift – Make up store ”China red”
Concealer – GloMinerals ”golden” under eye concealer
Penslar: MAC och EBAY


Gör så här:
Efter att du har rengjort läpparna och peelat bort gala hudceller och hy som flagnar.

1. Pudra läpparna – Det ger en bättre grund och ett mer hållbart resultat.
2. Fyll i läpparna med en väl vässad penna. Försök att få så skarp kontur som möjligt. Spänn ut läpparna genom att le och fyll i de supersmå ”rynkorna” i konturen som man får i läpparna.
3. Använd en läppensel och plocka upp läppstift.
4.  Fyll i läppkonturen med läppenseln så att du kan måla det så skarpt och fint som möjligt. Den resterande delen av läpparna kan du måla i med läppstiftet som vanligt.
5.  Använd en hudfärgad concealer som går fint ihop med hudfärgen, alternativt en liten nyans ljusare för att framhäva och highlighta läpparna.
6. Använd en tunn liten pensel och ”sudda” bort spill och kladd som man råkat måla utanför. Du får en superfin ren och skarp kant!
7. ”Bit av” läppstiftet mot ett papper fr att få bort överflödigt med färg, detta gör att det håller längre. För mycker produkt ”rinner” lätt av läpparna.
8. Avsluta med att pudra läpparna lätt – det fixerar och får det att hålla hela kvällen lång!

Glöm inte att följa min Nya facebook ”HELENS SMINKBLOGG” sida för att inte missa mer sminktips, tävlingar och tutorials! :) ( LÄNK )

Kommentera - 18 kommentarer
Nästa artikeln Mascara "sealer"…
Föregående artikel Concealer med or…

Concealer med orangea pigment som neutraliserar blåhet runt ögonen

hiilen

Visste ni att det är bättre att använda sig av concealer som neutraliserar med färger än att använda tjocka concealers runtom ögonen? Att neutralisera menas med att man använder kontrastfärgen ovanpå att T.ex problemområde som blåhet runt ögonen. De dämpar då denna färgen, och man behöver inte tjocka lager.

Är man blå runt ögonen ät det orange/laxrosa man behöver. Och NYX har en concealer med orangea pigment som är superfin runt ögonen. Den ljusade även upp fint och gav en piggare blick.

Det jag gillar mest med denna är att den är tunn och känns lite återfuktande. Concealern innehåller fuktgivande kokosolja som ser till att den inte klumpar sig medan apelsin motverkar uppkomsten av mörka ringar under ögonen.

♥ ♥ ♥ ♥( 4 av 5 poäng )
-  Fin, lätt och återfuktande concealer som täcker bra med orangea pigment. Det står att den ska vara heltäckande, men jag tycker mer att det är medel. Så därför ger jag den lite minuspoäng. Annars, en superfin concealer! 

NYX ”dark circle concealer” Ca 90kr/st

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln TUTORIAL - Perfe…
Föregående artikel Hemmagjord ansik…

Hemmagjord ansiktsspray

Något som bör finnas i varje necessär är en ansiktsspray. En spray som sprayas över ansiktet under dagen för att ge extra fukt. Dessa finns i många olika varianter och märken men du kan också göra en egen av det du har hemma!

Blanda vatten och din favoritkräm i en liten sprayflaska, skaka om innan varje användning och ha med dig i väskan. Spraya över ansiktet under dagen när du känner att det behövs. En ansiktsspray är också jättebra att spraya över ett pudrat ansikte eller mineralpuder. Det suger upp överflödigt puder som kan få det att se torrt ut.

RECEPT:
Liten sprayflaska 30-50ml + 1 tsk valfri dagkräm.
Vill du ha en mer lugnande spray kan du också blanda i lite kamomill te. 

Små sprayflaskor finns hos bland annat Åhlens och Kicks för ca 20-55kr/st.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Concealer med or…
Föregående artikel NYX BUTTER LIP B…

NYX BUTTER LIP BALM

hiilen

Vill tipsa er om ett fantastiskt fint läppbalsam som inte bara ger fukt till läpparna men även färg. En lätt fin färg utan skimmer som är perfekt till vardagen. Och de doftar fantastiskt gott dessutom. Jag gillar!

NYX butter lip balm 65kr/st

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Hemmagjord ansik…
Föregående artikel ROAP BRAID TUTOR…

ROAP BRAID TUTORIAL

hiilen

Här kommer en snabb bildtutorial på en rep fläta :)

Du behöver: En hårsnoddd

Gör så här:
1. Tag allt hår på en sida, dela det på två lika stora delar och korsa dem med varandra.
2. Twinna de två delarna mot ansiktet (viktigt att bägge tvinnas åt samma håll)
3. Samtidigt som du twinnar håret åt samma håll hela tiden så snurrar du även ihop de två delarna. Twinna håret tight!
4. Säkra det med en liten snodd längst ner innan du släpper det. Om det snurrar upp sig så har du tvinnat håret åt fel håll i steg 2. Klart!

 

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera
Nästa artikeln NYX BUTTER LIP B…
Föregående artikel ANASTASIA "MAYA…

ANASTASIA "MAYA MIA" PALETTEN + Tutorial

hiilen

Igår i dagens makeup testade jag en ny palett från anastasia ”maya mia” som har blivit en favorit. Här kommer en tutorial på sminkningen som jag gjorde igår. En sminkning som passar både till vardag och fest!


I paletten får man också med  5 st ”Get the look” ark med tutorialer till olika sminkningar som kan göras med paletten. + En 2-in-1 borste.  

 

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln ROAP BRAID TUTOR…
Föregående artikel TÄVLA OM FIBERMA…

TÄVLA OM FIBERMASCARA FRÅN MAGNETIC

hiilen

Förra veckan skrev jag om denna fantastiska fibermascara som förlänger fransarna med små små strån som lägger sig i topparna så de ser längre ut. Läs gärna mer om denna mascaran i mitt tidigare inlägg HÄR.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ( 4 av 5 poäng ) 
- Den bästa fibermascaran jag testat! Mascaran kan användas ensam också och jag älskar den, perfekt för oss med naturligt långa fransar. Fibrerna bygger på fransarna så att de blir lite längre. Snabbt och skonsamt sätt för längre fransar! Dock en aningen dyrt. 

Använd mascara 1, applicera sedan fibrerna från tub 2 i topaprna på fransarna och avsluta sedan med mascara 1 igen.

FÖR ATT TÄVLA – Lämna en kommentar i detta inlägg och svara på frågan: Varför vill du vinna Magnetic lash? Glöm inte att lämna din mejladress så att jag kan kontakta dig när du vunnit. LYCKA TILL!

Du kan också vara med och tävla på min instagram: HIILENT  

TÄVLINEGN AVSLUTAS DEN 20/11 kl 23

Glöm inte att följa mig på instagram ( HiiLenT) och  min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 123 kommentarer
Nästa artikeln ANASTASIA "MAYA…
Föregående artikel Dagens makeup…

Dagens makeup - MAYA MIA

Idag har jag använt en av de nya paletterna från Anastasia. Älskar dem!! Denna paletten heter ”Maya mia” och innehåller så många fina varma bruna färger, perfekt att skugga ögonen med både till vardag och fest.

På läpparna har jag MAC läppstift ”quite cute” och glosset ”viva glam nicki 2″
Tröjan har jag snickrat ihop själv med nitar från panduro och en tröja från lager 157.

En tutorial på denna sminkning kommer i morgon!! 

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln TÄVLA OM FIBERMA…
Föregående artikel Vinterns MÅSTE-H…
Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Dagens makeup…
Föregående artikel Dagens naglar…

Dagens naglar - Ombre nails with glitter + TUTORIAL

Gillar ni som jag också färgglada naglar, så idag blev det ett par ombre nails med  4 färger och blått glitter. Superlätt att göra!

Jag har använt:
MAC – icecream
Isadora – South beach
ciate – loop the loop
China glaze – grass is lime greener
essie – stroke of brilliance
Remover

 

Glöm inte att FÖLJA min nya FACEBOOK SIDA! ( LÄNK )

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Vinterns MÅSTE-H…
Föregående artikel Härligt glittrig…