Helen Torsgården – Hiilens sminkblogg

REAL TECHNIQUES core collection borstar

Köpte på mig lite nya borstar när Cocopanda.se hade dessa på specialpris för endast 189kr!

Detta kittet var verkligen super! Gillar alla borstarna jättemycket faktiskt.Kitet innehåller 5 borstar av syntet i snygg metallisk orange färg. Det som är så bra med dessa är att du kan använda dem både till torra OCH feta produkter. Borsar av ät hår skall bara användas till torra, och syntet kan användas till bägge.

Contour brush: Har blivit en av mina favoriter! En lite mindre borste med rund topp, perfet till applicering av puder på mindre partier som runtom ögonen där det kan vara svårt att komma åt med en stor, vanlig puderborste. Denna passar också till rouge, contour och higlighter.

Buffing brush: En störra borste som passar super till att ”buffa” in foundation, både flyande, puder och mineralpuder. Den passar också till solpuder och rouge.

Pointed foundation brush: En platt foundationborte som är mindre än de traditionella borstarna. Denna är perfekt på partier som kan vara svåra att komma åt. Som runtom ögonen. Passar också till applicering av concealer runtom ögonen eller större partier som kinder.

Detailer brush: Den minsta borsten i detta kittet. Denna kan användas till concealer på mindre partier som finnar.  Den kan också anävändas till att dutta fast ögonskugga på mindre partier, tex inne i ögonvrån. Eller ev glitter i ögonvrån.

REAL TECHNIQUES, core collection 189kr/kit på cocopanda.se (rek pris 349kr/kit)

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel SECHE VITE - Så…

SECHE VITE - Så ser naglarna ut efter en vecka!

Jag skrev tidigare om Seche vite, en MÅSTE HA HEMMA produkt för mig. Jag använder det alltid ovanpå mia lack och nageldesigner.

Seche vite är ett överlack som endast används ovanpå andra lack och får dem att torka snabbare. Jag har aldrig tålamod att vänta på nagellack så, denna är räddaren i nagelnöden! Denna lägger sig också som en skyddande hinna över nageln som dessutom är superglossy och får det att hålla mycket längre. Utan denna så börjar mitt nagellack nötas bort redan efter en dag.

Idag vill jag visa er hur grymt detta topplack är. Alla bilderna under är tagna efter en vecka! Topparna på naglarna har blivit lite nötta, och några jack av potatisskalaren har jag lyckats göra. Måste också säga att jag inte har någon diskmaskin och diskar för hand och har dessutom lite kladd skräck så jag tvättar mina händer många ggr på en dag haha.

Seche vite funkar inte lika bra om man har mjuka naglar som lätt böjer sig. Eftersom att detta topplack lägger sig som en skyddande, lite hårdare yta så spricker de när nageln böjer sig.. och då kan de släppa lite. Nu när jag har nagelförlängning så är det absolut inga problem eftersom att dessa är hårda.

Har också hört klagomål på att detta fort blir segt i flaskan, det har även jag problem med. Självklart blir det så, torkar de fort på naglarna så torkar de fort i flaskan. Så, det är viktigt att stänga den så fort som möjligt och inte ha den öppen i onödan. Blir den seg ändå, så kan man använda sig av ”seche vite restore”, som man droppar i flaskan och gör den flytande igen. Vanlig remover skal inte användas i denna typ av topplack då den förstör den snabbtorkande effekten. Men visste ni att man kan droppa i lite remover i gamla/sega nagellack? Test det!

Vad är din erfarenhet av seche vite? :)

SECHE VITE, dry fast top coat 129kr/st och seche vite restore , 89kr/st

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln REAL TECHNIQUES…
Föregående artikel MAKE UP STORE OC…

Lätt frisyrtutorial, knut med fäta

Här kommer en snabb och lätt frisyrtutorial, vårig och supersöt!

Du behöver:
Hårbad och 2 hårnålar.

Gör så här: 
1. Fäst hårbandet över huvudet.
2. Dela upp håret på 3. Genom att plocka ut två delar hår framtill.
3. Den tredje delen baktill skall vara den största delen.
4. Vänd in håret innanför hårbandet och pilla allt allt hår till en knut. .
5. Fläta de håret vi lämnade framtill.
6. Dra flätan bakåt och placera flätan ovanför knuten, pilla in slutet innanför hårbandet/eller in i knuten. Fäst med hårnålar om det inte sitter fast säkert, och gör det samma på andra sidan! KLART!

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln MAKE UP STORE OC…
Föregående artikel BATISTES NYA DOF…

BATISTES NYA DOFTER - ÄNTLIGTEN!

Batiste har enligt mig det aaabsolut bästa torrschampoot, inte testat något annat som är så bra som de. Håret känns verkligen rent efter att man använt det. Jag har dock tröttnat på dofterna för ett tag sedan.. MEN nu har de släppt tre nya blommiga och fruktiga dofter, äntligen! :) Flaskorna är lite vackrare nu också.

eden – sugar melon & honeysuckle
floral essences – bright & lively
bloom – calypso orchid  pink freesia

Min favorit är eden, den doftar verkligen såå himla gott, fullpott i min smak! Så där fruktigt och sockrsött. Påminner lite om min nya parfym från Marc Jacobs, daisy sorbet

BATISTE torrschampoo ca 69kr/st

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Lätt frisyrtutor…
Föregående artikel Dagens naglar…

Dagens naglar - GOLD DIGGER

Dagens superguldiga och glittriga naglar såg ni kanske en skymt av i dagens makeup?
Dessa är så lätta och snabba att göra fort när man vill få partynaglar snabbt!
Måla naglarna svarta och låt torka en aning. Måla guldglittrigt lack över naglarna (jag har målat den två lager). Avsluta med topplack.

Produkter:
Maybelline – blackout
Essie – rock at the top
Seche vite top coat

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln BATISTES NYA DOF…
Föregående artikel Dagens ögonmakeu…