Så här skapa du en hy med lyster..

oktober 17, 2011 18 kommentarer
Makeup Tutorials

Du kan vä inte ha missat hollywood stjärnornas lyster och glöd i huden? I Love it!
Idag tänkte berätta för er hur ni kan återskapa detta själva! Det är busenkelt.

Det du behöver är en slags skimmrig kräm, Mac har flera.. Lusture drops, strobe cream, strobe lotion. Vet att även Lancome har en bas (La base miracle) som är skimmrig och ger glöd/lyster. (säg gärna till om du vet nå mer, gärna budget variant på detta så att jag kan uppdatera)

Det du gör är iaf att du blandar ut din vanliga foundation med denna skimmriga bas. I mitt fall så använder jag mig av MAC’s Lusture drops. ca 50/50 beroende på hur glansikgt du vill h det. Applicera det som vanligt i hela ansiktet. Ta sedan endast lusturedrops (eller det du använder dig av) på finertoppen och arbeta in extra uppe på din foundation.. på kindbenen, näsaryggan, ovanför överläppen, under brynen och lite på hakan.

Använd inget puder på detta, de kommer bara matta ner makeupen och du mister lystern du precis skapat.
På högra bilden nedanfö har jag även använt MAC’s bronzing stick (kräm på stick)  från ”surf baby” kollektionen i kindbenet och uppåt. (detta är inget som har betydelse för din makeup men krämiga produkter är bättre och lättare att applicera om du inte har pudrat uppepå din foundation.

Good Luck!


På den vänstra bilden: Studio Fix Fuid, mac + mineralize medium deep solpuder, mac
På den högra bilden: Studi fix fluid, mac + Lusturedrops, mac + Bronzing stick, mac


Bronzingstick – billionaire bronze, mac  Studi fix fluid – Nc25, mac  Lusture drops – pink rebel, mac

18 kommentarer

Vet att the body shop har en variant fanns i både typ vit skimmrig och lite mer rosa skimmrig. Har för mig den låg runt 150:- men är inte helt säker

Hej! Gillar din blogg mkt,tack för alla tips! undrar om du kan hjälpa mig med att hitta en bra kräm för blandhy,funderar på Cliniques Dramatically Different Moisture gel,har hört att den ska funka bra på blandhy,har du några erfarenheter eller andra bra tips! tack! :)

Blir inte huden lätt glansig och oljig utan puder? För jag vill gärna prova att ha mer lyster i min makeup, men är då rädd att jag ska bli glansig och oljig eftersom jag inte använder puder… Eller är jag helt ute och cyklar nu? :)

Om man har fet hud kan det vara mer lämpligt att använda ett puder med lite lyster ovanpå en t ex mineralfoundation. Eller om man behöver puder ovanpå en flytande foundation för att matta ner t-zonen. Då kan man få skimmer men ändå pudret om man inte vill bli för blank och oljig under dagen!

Jag har t ex ett sådant från Lily Lolo men det finns säkert massor. Bare minerals har ju sina radiances och all over face colors.

Jag använder mineral foundation, hur ska jag göra då för att få lyster? har dock en ansiktskräm från NIVEA som är glittrig, ska jag använda mig utav den innan jag använder min foundation? :)

jag är också rädd för att bli oljig efter ett tag om jag inte använder puder, men skulle gärna ha lyster ändå, så det vore bra om det fanns något knep för detta. :P

Shimmering facial whip från e.l.f. kostar ju bara 15 spänn :D Jag har inte testat den själv, men om man kollar googlar swatches på den så verkar den extremt skimmrig, så det borde räcka med ytterst lite. Dessutom finns den ju i några olika nyanser. Snygg ny blogg!

Skriv en kommentar