Dagens fråga – tappar fransarna av eyemakeup remover?

Mitt problem är att när jag använder makeup removers så tappar jag ögonfransar, vissa följer med när jag gnuggar lite lätt för att få bort mascaran. Händer det dig med eller är mina fransar lite ”svagare”? Har också använt cliniques eye makeup remover så vet inte riktigt vad felet är, därför tvättar jag bort mascaran först med vatten och ansiktstvål för då tappar jag färre ögonfransar men ibland finns mascararester kvar, vet inte rikitigt vad jag ska göra.

Svar: Man tappar inte mer fransar av att använda eye makeup remover. Fallet är att man alltid tappar fransar!  Ögats fransar har olika växtcykler och man tappar singa egna ögonfransarfransar, man tappar dem i olika etapper. Hur ofta man tappar sina ögonfransar är välidigt individuellt för var och en och beror på vilka fransar just du har. Dina egna fransar kan sitta som längst upp till ca 90 dagar.

Det som händer när du tar bort din mascara med eye makeup remover på en bomullspad är att du ser fransarna som faller av på paden eller runt ögonen. När du istället tvättar ansiktet och ögonen med ansiktsrengöring så sköljer du bort de fransarna som lossnat och du ser dem inte. Du tappar exakt lika många fransar, hur du än tvättar ansiktet. Så var inte orolig för att använda eye makeup remover!

Ett tips: Gnugga och dra inte med paden runt ögonen och fransarna. Gör istället så att du häller upp lite remover på två pads och lägg mot ögonen i 5-10 sekunder. Det löser upp ögonsminket och mascaran. Dra sedan paden nedåt. Upprepa rörelsen om det behövs. Tvätta sedan ansiktet med vanlig rengöring.

  1. Kan man inte vara allergisk då? Så fransarna faller av av den anledningen?
    Jag har en vattenfast mascara som jag troor jag tappar fransar av när jag tar bort den på kvällen… Kan det vara så?

  2. Jag blev skickad hit av Amanda ( Astor) eftersom att jag skickade en sminkfråga och hon inte riktigt visste så mkt så skulle det vara underbart om du kunde svara:

    Jag vill SÅÅ gärna ha ett mer eller mindre lilarött läppstift (mer lila än rött) och ber dig om hjälp. Skulle du i något inlägg (eller kanske i VR på dina sidor) kunna ge några tips på olika snygga stift i dessa färger som inte är svindyra utan så att folk med liten plånbok också kan köpa något?
    Tack på förhand och hoppas att detta är möjligt. Puss <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..