Dagens fråga – tappar fransarna av eyemakeup remover?

februari 6, 2012 3 kommentarer
Hudvård / Produkter och recensioner

Mitt problem är att när jag använder makeup removers så tappar jag ögonfransar, vissa följer med när jag gnuggar lite lätt för att få bort mascaran. Händer det dig med eller är mina fransar lite ”svagare”? Har också använt cliniques eye makeup remover så vet inte riktigt vad felet är, därför tvättar jag bort mascaran först med vatten och ansiktstvål för då tappar jag färre ögonfransar men ibland finns mascararester kvar, vet inte rikitigt vad jag ska göra.

Svar: Man tappar inte mer fransar av att använda eye makeup remover. Fallet är att man alltid tappar fransar!  Ögats fransar har olika växtcykler och man tappar singa egna ögonfransarfransar, man tappar dem i olika etapper. Hur ofta man tappar sina ögonfransar är välidigt individuellt för var och en och beror på vilka fransar just du har. Dina egna fransar kan sitta som längst upp till ca 90 dagar.

Det som händer när du tar bort din mascara med eye makeup remover på en bomullspad är att du ser fransarna som faller av på paden eller runt ögonen. När du istället tvättar ansiktet och ögonen med ansiktsrengöring så sköljer du bort de fransarna som lossnat och du ser dem inte. Du tappar exakt lika många fransar, hur du än tvättar ansiktet. Så var inte orolig för att använda eye makeup remover!

Ett tips: Gnugga och dra inte med paden runt ögonen och fransarna. Gör istället så att du häller upp lite remover på två pads och lägg mot ögonen i 5-10 sekunder. Det löser upp ögonsminket och mascaran. Dra sedan paden nedåt. Upprepa rörelsen om det behövs. Tvätta sedan ansiktet med vanlig rengöring.