Allt om Silverschampoo! + Före & Efter bilder

Jag blekte utväxten för några dagar sedan och lyckades få gul/oranget hår. Som tur var hade jag silverschampoo hemma och det räddade mig. Använt de en gång nu (se bild) och det är redan bättre. Fortfarande lite gult under. Men mitt hår blir superduper torrt av detta så nu får de vila lite.

Ett silvershampoo används om man har vitt, grått eller blont hår (även slingat hår) Ett silverschampoo är framtaget för att ta bort oönskade gultoner i håret. Detta ger då en kallare blond färg, en askigare ton. Ett silverschampoo är violett i färgen, alltså blå-lila.
Som jag berättat för er förut.. Man kan dämpa färger genom att neutralizera. Tex grönt till att täcka rött, oranget/rosa för att täcka blått och bblåhet kring ögonen osv. Blanda inte ihop kontrastfärg och neutralizeringsfärg. Det här låter komplicerat men det är samma, men ändå inte!

Kontrastfärgen (färgen som förstärker..) rött är grönt. Varför skall man då applicera grönt på en röd finne tänker ni då? JO, för genom att använda kontrastfärgen OVANPÅ färgen så dämpar man den. Detta kallas då neutralizeringsfärg. Det är endast när dessa färger ligger bredvid varandra som de framhäver varandra. Galet men sant! (HÄR kan ni se ett inlägg om kontrastfärger, färger som förstärker varandra osv)

SÅ, tillbaka till varför detta schampoo är violett (blålila) i färgen. Ett hår med oranga / gula toner behöver neutralizeras med sin motsatta färg som i det här fallet är blå/lila. Blått mot oranget och lila mot det gula.

Så här använder du silverschampoo: Applicera jämnt över hela håret när det är fuktigt, som ett schampoo. Låt de verka i ca 3 minuter. Men detta beror helt på hur din kondition på håret är.. Är det välldigt torrt så testa med en kortare tid, och gör det istället flera gånger. Oftast blir det inte fritt från alla gula/oranga toner direkt utan behövs användas några gånger.
Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar. Var försiktig med att applicera för mycket på partier som inte är gula/orangea. Detta kan göra att håret då blir lila. Om håret skulle få en lätt lila ton så slutar du använda silverschampoo och återgår till ditt vanliga. Då kommer färgen på håret gå tillbaka till hur det var innan. Ett silverschampo ger inte ditt blonda hår en ljusare ton.

Ett silverschampoo gör håret torrt, så därför är de viktigt att använda produkter som tex inpackning.

Ett silverschampo kan alltså inte användas för att bleka ett hår,
endast för att neutralisera de gula/oranga och guldiga nyanserna.

Har ni frågor om silverschampoo? Ställ dem här!


Detta silverschampoo kan endast köpas hos frisörer eller på nätet.  149kr/250ml  – www.lyko.se

 

 1. Hej! Jag färgade min utväxt igår kväll och den var alldeles svart innan pågrund av att jag inte har färgat utväxten på länge..men när jag kollade på är det orange i mitt hår!! Går det bort med silvershampoo? Jag har nämligen silverbalsam också..

 2. hej, mitt hår är lite gult i topparn men inte i resten av håret, där är det lite brunare. jag vill ha en kall ton i hela håret. hur ska jag göra, har provat anväda silvershampoo men det funkar typ inte:/

 3. Mitt hår blir lite orange-gult utav vårat vatten i mitt hus då vi har mycket järn i vattnet, jag har aldrig blekt eller färgat mitt hår utan det är naturligt blont, kan jag använda silverschampo ändå för att få bort de gula och orangea tonerna eller funkar det bara på blonderat färgat hår?

 4. Hej! Går det att använda silvershampo i pastellrosa hår med en del ”persika” partier där håret inte är lila kallt färgat?

 5. Hej Helen!
  Igår färgade jag mitt hår, innan hade jag rätt så brunt hår med lite ljus/blond/guldig ombré i topparna men jag ville bli blondin (jätte, typ vitt). När jag hade sköljt ur färgen och torkat håret så märkte jag att det var typ oranget, och inte alls den färg jag har velat. Kan jag använda silverschampoo för att få det ljusare eller kommer det att återgå till min gammla hårfärg? (tacksam för svar så fort som möjligt?)
  Puss?

 6. Hej, jag har blondt hår, aldrig färgat eller slingat. På sommaren bleks det till en jättefin hårfärg, men på hösten/vintern/ våren så blir det nästan en gul nyans i hela håret.. Tror du jag kan börja använda silvershampoo för att få det ljusare eller ska jag färga/slinga?

 7. Hej! Hur använder man det? Som vanligt schampoo och i med balsam efter eller använder man det efter schampoo och balsam eller hur gör man? :)

 8. Jag bestämde mig för grått hår för några veckor sen. Hade mellanbarnet hår med en hel del vita hårstrån i mig själv. Gick till en salong, dom blekte ner håret på mig & gjorde en nyansering. Jag lät dom sköta det, jag hade ju sagt att jag ville FÄRGA håret grått.
  Resultatet blev lite lite grått. Redan dagen efter såg jag blond ut istället.
  Gick tillbaka till salongen & sa att jag inte var nöjd. Det var ju inte blond jag ville vara.
  Fick grå färgning.
  Samma sak igen Jag är blond inte gråhårig. Vad är det för fel? Kan inte alla bli gråhåriga eller har dom på salongen fegat & inte gjort färgning som jag bett om?
  Jag fattar ingenting & trivs inte i det här blonda. Funderar på att färga det svart igen som jag gjort under många år förut.
  Hjälp vad gör jag?

 9. Jag färgade mitt hår till ljusare blont och använde efterbehandlingen som är en bål silvershampo hårinpackning typ, och nu ser det ut som om jag har några blåa slingor.. vet du om jag måste färga mitt håtr igen eller om det försvinner efter några tvättningar?

 10. Jag har färgat håret med en blond nyans (ombré stil), har en brun nyans innan/rötterna och det blonda är någon guldig/brun/gulblond nyans. Ska jag färga en gång till eller bara köra på silverschampo? Jag har läst att man ska låta blonderingsprocessen ta tid och att man ska färga tills man är typ nöjd och sen köra på silverschampo om det är för gult. Jag tror att min färg blir bättre efter en till färgning och sedan silverschampo 1-2 ggr/vecka. Vad rekommenderar du till någon som aldrig blekt håret mer än en nyans? (Jag har färgat håret måga ggr innan i olika bruna toner, mörkare/ljusare.)

  Tacksam för svar även om det är ett gammalt inlägg :)

 11. Hej, jag har blekt mitt hår och har nu en utväxt. Jag vill få bort utväxten men vill också att hela håret ska bli i en mer kallare ton då det blev lite gul/orange sist. Ska man då bleka eller ljusfärga utväxten och sen ta silver shampoo i hela håret sen eller ska jag bleka/färga hela håret för att få den nyansen jag vill ha.

  Så alltså, vad är bäst egentligen: blekning eller ljusfärgning för utväxten? Och ska man sedan bleka håret igen eller bara ta silver shampoo för att få mindre gul ton i håret? Jag har hört att man inte ska bleka håret för ofta och vill ju inte att det ska bli vitt eller grått eller ramla av heller för det är det ju inte värt men å andra sidan var det cirka 3 månader sen jag blekte sist så det kanske funkar? tacksam för svar/ Hanna

 12. Jag har köpt det där schampoot och provat det. Jag hade i det 15 minuter första gången, det blev ingen skillnad. Nästa dag hade jag i det en timme pch det blev ändå ingen skillnad. Alla Jag känner använder detta och de behöver bara ha i det 5 minuter för att det nästan ska bli grått. Det var ett tag sedan jag slingade mitt här blont och därför är det numera gult. Har du något tips på hur jag ska göra med det? Om jag måste slinga om det för att få den vita ton jag vill ha eller om jag ska köra med det många gånger ?

  1. torrt hår drar åt sig det lättare. Har man riktigt fint hår med bra kvalitet är det svårare. Har hört att man kan använda det i torrt hår också om man vill få resultat snabbare, men inte testat det.

 13. Jag ska färga håret lila/rosa (toning dårå) och hur mkt jag en tittar runt på olika sidor så står det olika… Jag vill ha en ganska lugn rosa/lila pastell färg och på vissa sidor står det att man måste ha typ platinum för att få den färgen och på vissa står det att det bara behöver vara blondt. Jag har ask blondt hår med lite gula toner, har köpt ett silver schampo för att få bort det gula. Men tror du att jag behöver bleka håret ännu ljusare för att få det resultat jag vill ha?:D /Tack på förhand Maria

 14. Om ni inte vill ha den där grå-vita effekten som silverschampo ibland kan ge, utan mer ha en fin, naturlig rågblond färg rekommenderar jag L’oreal Expert Shine Blonde. Flaskan ser ut ut som den på bilden ovanför, men nyansen heter ej Silver utan Shine Blonde.
  Perfekt om ni inte vill bli platinablonda, utan bara ha en blond nyans som ser naturlig ut!

 15. ”Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar.”

  Man ska inte tvätta håret mer än 1-2 gånger i veckan för att det sliter på det…. Jag tvättar håret typ var 5e dag, ska jag använda silverschampo varje gång jag tvättar det då?

 16. Låt oss säga att jag tvättar håret med mitt silverschampoo idag och ska använda den en gång i veckan, kan jag då köra med mitt vanliga schampoo här imellan?

 17. mitt hår är ungefär som ditt hår är i luggen, bara det att mitt är så i HELA håret! inte lika grovt orange som ditt var men nästan. Kommer det bli ungefär den färgen du har på ditt hår nu i hela mitt hår? tacksam för svar!

  1. Jag har varit i exakt samma situation som du. Köp mood pärlblond. Jag lovar och svär att ditt hår kommer bli jättefint! Tar bort allt det gula/orangea och kostar bara 50:- ofta mindre. Sliter inte särskilt mkt på håret heller. OBS förgen ser mörk ut när den är i ibland även lila men när man sköljer ur håret så är det blont och fint. På mig har det fungerat mycket bättre än silvershampoo. Kram

 18. Hjälp, är det ingen som korrekturläser? ”Neutralizeras”? Prova neutraliseras nästa gång, det är på svenska :)

 19. jag har alltid velat testa ”ombre hår” d v s bleka toppar.
  jag har väl blont hår men nu under vintern har det blivit ganska mörkt, så skulle man kunna använda silvershampo bara i topparna,?? Skulle det bli ett bra resultat tror du??

 20. sv: Haha, ja visst såg det ut som en glassburk :} åh, det där silverschampo hade jag förut. Funkade ju hur bra som helst. Tycker, till skillnad mot Carolina i någon kommentar ovanför, att det inte torkar ut lika mycket som matrix.

  Fick dock inpackningar av en vän för några år sen, som fungerade på samma sätt. De var helt otroliga, man fick fräschare hår samtidigt som de tog bort allt gult/orange på två inpackningar (då hade jag ganska så rejält gult när jag testade). Är så arg att jag inte minns vad det var för några!

 21. Revlon har såkallade ”färgbomber” för alla hårfärger. Där finns det även en för blondiner som heter ”white platinum”, men istället för schampo så är dessa inpackningar. SUPERBRA! Tar bort allt det gula jättebra, samtidigt som man får mjukt hår :) Finns på bla Lyko.se :)

 22. Man kan använda det på brunt hår också! Om man vill få en kallare nyans :) Får inte sitta i för länga dock, då kan det dra mer mot grått…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..