Helen Torsgården – Hiilens sminkblogg

Allt om Silverschampoo! + Före & Efter bilder

hiilen

Jag blekte utväxten för några dagar sedan och lyckades få gul/oranget hår. Som tur var hade jag silverschampoo hemma och det räddade mig. Använt de en gång nu (se bild) och det är redan bättre. Fortfarande lite gult under. Men mitt hår blir superduper torrt av detta så nu får de vila lite.

Ett silvershampoo används om man har vitt, grått eller blont hår (även slingat hår) Ett silverschampoo är framtaget för att ta bort oönskade gultoner i håret. Detta ger då en kallare blond färg, en askigare ton. Ett silverschampoo är violett i färgen, alltså blå-lila.
Som jag berättat för er förut.. Man kan dämpa färger genom att neutralizera. Tex grönt till att täcka rött, oranget/rosa för att täcka blått och bblåhet kring ögonen osv. Blanda inte ihop kontrastfärg och neutralizeringsfärg. Det här låter komplicerat men det är samma, men ändå inte!

Kontrastfärgen (färgen som förstärker..) rött är grönt. Varför skall man då applicera grönt på en röd finne tänker ni då? JO, för genom att använda kontrastfärgen OVANPÅ färgen så dämpar man den. Detta kallas då neutralizeringsfärg. Det är endast när dessa färger ligger bredvid varandra som de framhäver varandra. Galet men sant! (HÄR kan ni se ett inlägg om kontrastfärger, färger som förstärker varandra osv)

SÅ, tillbaka till varför detta schampoo är violett (blålila) i färgen. Ett hår med oranga / gula toner behöver neutralizeras med sin motsatta färg som i det här fallet är blå/lila. Blått mot oranget och lila mot det gula.

Så här använder du silverschampoo: Applicera jämnt över hela håret när det är fuktigt, som ett schampoo. Låt de verka i ca 3 minuter. Men detta beror helt på hur din kondition på håret är.. Är det välldigt torrt så testa med en kortare tid, och gör det istället flera gånger. Oftast blir det inte fritt från alla gula/oranga toner direkt utan behövs användas några gånger.
Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar. Var försiktig med att applicera för mycket på partier som inte är gula/orangea. Detta kan göra att håret då blir lila. Om håret skulle få en lätt lila ton så slutar du använda silverschampoo och återgår till ditt vanliga. Då kommer färgen på håret gå tillbaka till hur det var innan. Ett silverschampo ger inte ditt blonda hår en ljusare ton.

Ett silverschampoo gör håret torrt, så därför är de viktigt att använda produkter som tex inpackning.

Ett silverschampo kan alltså inte användas för att bleka ett hår,
endast för att neutralisera de gula/oranga och guldiga nyanserna.

Har ni frågor om silverschampoo? Ställ dem här!


Detta silverschampoo kan endast köpas hos frisörer eller på nätet.  149kr/250ml  - www.lyko.se

 

Kommentera

Kommentera

Hej, jag har blekt mitt hår och har nu en utväxt. Jag vill få bort utväxten men vill också att hela håret ska bli i en mer kallare ton då det blev lite gul/orange sist. Ska man då bleka eller ljusfärga utväxten och sen ta silver shampoo i hela håret sen eller ska jag bleka/färga hela håret för att få den nyansen jag vill ha.

Så alltså, vad är bäst egentligen: blekning eller ljusfärgning för utväxten? Och ska man sedan bleka håret igen eller bara ta silver shampoo för att få mindre gul ton i håret? Jag har hört att man inte ska bleka håret för ofta och vill ju inte att det ska bli vitt eller grått eller ramla av heller för det är det ju inte värt men å andra sidan var det cirka 3 månader sen jag blekte sist så det kanske funkar? tacksam för svar/ Hanna

Hanna januari 13, 2015 15:49 /

Svara

Jag har köpt det där schampoot och provat det. Jag hade i det 15 minuter första gången, det blev ingen skillnad. Nästa dag hade jag i det en timme pch det blev ändå ingen skillnad. Alla Jag känner använder detta och de behöver bara ha i det 5 minuter för att det nästan ska bli grått. Det var ett tag sedan jag slingade mitt här blont och därför är det numera gult. Har du något tips på hur jag ska göra med det? Om jag måste slinga om det för att få den vita ton jag vill ha eller om jag ska köra med det många gånger ?

En tjej som undrar december 9, 2014 15:13 /

Svara

torrt hår drar åt sig det lättare. Har man riktigt fint hår med bra kvalitet är det svårare. Har hört att man kan använda det i torrt hår också om man vill få resultat snabbare, men inte testat det.

Helen Torsgården december 9, 2014 20:36 /

Om man har grått hår kan man applicera den på det gråa håret så det går bort eller? jag har mörkt hår

Anna december 1, 2014 19:21 /

Svara

Jag ska färga håret lila/rosa (toning dårå) och hur mkt jag en tittar runt på olika sidor så står det olika… Jag vill ha en ganska lugn rosa/lila pastell färg och på vissa sidor står det att man måste ha typ platinum för att få den färgen och på vissa står det att det bara behöver vara blondt. Jag har ask blondt hår med lite gula toner, har köpt ett silver schampo för att få bort det gula. Men tror du att jag behöver bleka håret ännu ljusare för att få det resultat jag vill ha?:D /Tack på förhand Maria

Maria december 31, 2013 13:45 /

Svara

Om ni inte vill ha den där grå-vita effekten som silverschampo ibland kan ge, utan mer ha en fin, naturlig rågblond färg rekommenderar jag L’oreal Expert Shine Blonde. Flaskan ser ut ut som den på bilden ovanför, men nyansen heter ej Silver utan Shine Blonde.
Perfekt om ni inte vill bli platinablonda, utan bara ha en blond nyans som ser naturlig ut!

Sara juli 14, 2013 17:55 /

Svara

”Ett silverschampoo bör du inte använda istället för ditt vanliga schampoo, det kan ge en lila ton om det används för mycket. Använd ca två gång i veckan tills du fått önskad färg, och då och då för att hålla färgen som du önskar.”

Man ska inte tvätta håret mer än 1-2 gånger i veckan för att det sliter på det…. Jag tvättar håret typ var 5e dag, ska jag använda silverschampo varje gång jag tvättar det då?

Freja juni 24, 2013 19:02 /

Svara

Låt oss säga att jag tvättar håret med mitt silverschampoo idag och ska använda den en gång i veckan, kan jag då köra med mitt vanliga schampoo här imellan?

Ava juni 3, 2013 14:43 /

Svara

mitt hår är ungefär som ditt hår är i luggen, bara det att mitt är så i HELA håret! inte lika grovt orange som ditt var men nästan. Kommer det bli ungefär den färgen du har på ditt hår nu i hela mitt hår? tacksam för svar!

emelie mars 13, 2012 17:50 /

Svara

Jag har varit i exakt samma situation som du. Köp mood pärlblond. Jag lovar och svär att ditt hår kommer bli jättefint! Tar bort allt det gula/orangea och kostar bara 50:- ofta mindre. Sliter inte särskilt mkt på håret heller. OBS förgen ser mörk ut när den är i ibland även lila men när man sköljer ur håret så är det blont och fint. På mig har det fungerat mycket bättre än silvershampoo. Kram

Veronica april 11, 2013 03:55 /

Hjälp, är det ingen som korrekturläser? ”Neutralizeras”? Prova neutraliseras nästa gång, det är på svenska :)

Misan februari 24, 2012 23:10 /

Svara

jag har alltid velat testa ”ombre hår” d v s bleka toppar.
jag har väl blont hår men nu under vintern har det blivit ganska mörkt, så skulle man kunna använda silvershampo bara i topparna,?? Skulle det bli ett bra resultat tror du??

Alice februari 19, 2012 11:32 /

Svara

sv: Haha, ja visst såg det ut som en glassburk :} åh, det där silverschampo hade jag förut. Funkade ju hur bra som helst. Tycker, till skillnad mot Carolina i någon kommentar ovanför, att det inte torkar ut lika mycket som matrix.

Fick dock inpackningar av en vän för några år sen, som fungerade på samma sätt. De var helt otroliga, man fick fräschare hår samtidigt som de tog bort allt gult/orange på två inpackningar (då hade jag ganska så rejält gult när jag testade). Är så arg att jag inte minns vad det var för några!

Anna http://madeinjapan.nu februari 16, 2012 21:43 /

Svara

Sara, hur länge ska det sitta i =)?

vadde februari 16, 2012 19:41 /

Svara

Revlon har såkallade ”färgbomber” för alla hårfärger. Där finns det även en för blondiner som heter ”white platinum”, men istället för schampo så är dessa inpackningar. SUPERBRA! Tar bort allt det gula jättebra, samtidigt som man får mjukt hår :) Finns på bla Lyko.se :)

Linnea - sminkblogg http://minstil.devote.se februari 16, 2012 17:01 /

Svara

Själv använder jag Matrix silvershampo, det torkar inte ut håret alls som du upplever med denna. Testa den :)

Carolina februari 16, 2012 15:47 /

Svara

Testa revlons färgbomb som går i lila, den är som ett silverschampo men med egenskaper som ett balsam!

Lenore http://lenoresmakeup.blogg.se februari 16, 2012 15:31 /

Svara

Man kan använda det på brunt hår också! Om man vill få en kallare nyans :) Får inte sitta i för länga dock, då kan det dra mer mot grått…

sara http://eyedust.blogg.se/ februari 16, 2012 15:28 /

Svara