Dagens fråga – Mascara på underfransarna?

Varför kommer det sig att du oftast inte har mascara på underfransarna? :)

Svar: Förut hade jag alltid det, men eftersom jag har så pass långa underfransar så ser det bara galet ut (tycker jag), och genom att utesluta mascara på underfransarna så ser man  piggare ut, ögonsen ser större ut och man slipper så klart kladd under ögonen.

Mascara på underfransarna kan också skapa en skugga under ögonen som på längre håll ser ut som att man är mörk under ögonen. Med mascara under så ser ögonen mer hängande och trötta ut. Medans mascara på endast överfransarna lyfter blicken.

De enda gångarna jag har mascara under är när jag gör kolsvarta sotningar, eller sminkningar med sotat under ögonen. Eftersom att fransarna är så ljusa så kommer de annars att synas på de svarta.


utan mascara på underfransarna. 

med mascara på underfransarna.. 

Någon mer som inte applicerar mascara på underfransarna?

 1. Det är nog ett år sedan jag hade mascara på underfransarna. Förr tyckte jag inte det såg klokt ut utan, nu ser det inte klokt ut med!

 2. Jag tar på liiite mascara på underfransarna och sen liksom drar jag bort mascaran med fingertopparna från längst ut på fransarna. Då får man samma färg som på överfransarna, men slipper långa underfransar som gör att det ser mörkt ut under ögonen :)

 3. Jag gör inte det för att jag i princip inte har några. Alltid mått lite dåligt över det. Många av mina kompisar påpekar ständigt ”Varför har du inte mascara på underfransarna?” ”Du har glömt att måla underfransarna”. Tycker detta är jättestörigt då jag tycker inte det ser klokt ut på mig när jag har typ 9-10 fransar där nere typ, blir oftast ledsen när nån kommenterar det. Har du något tips för att få lite fler ögonfransar? För att få dem att inte lossna och så? Tror du att det hade hjälpt med fransserum? Riscinolja?

 4. Jag gör inte det heller på grund av samma sak, långa ögonfransar under. dock testade jag det efter att jag sett dig ha det, tyckte det såg läckert ut. Men nu när jag ser ditt svar inser jag varför jag inte fick samma effekt ;). Tack för en underbar blogg, får så mycket inspiritation ! Mvh Sofia

 5. Nä, mina är också jättelånga. Ser helt förjävligt ut med mascara på dom, och som du säger så ser ögonen mer öppna ut med bara på övre fransarna. Ibland när jag har mycket ögonsmink i allmänhet kan jag ha lite mascara på den yttersta halvan av nedre fransraden, tycker ögonen ser lite mer ”cat eyes” ut då, lite längre ifrån varann. Men aldrig närmast ögat.

 6. Om jag bara har eyeliner så brukar jag oftast bara ha mascara på dom övre, men annars gillar jag att ha mycket mascara på underfransarna, för mina är så långa och då får jag värsta dockögonen!:)

 7. Snälla Helen!
  Kan inte du ge mig tips på en eyeliner som är lite glansig/skimmrande, då en cake eyeliner är rätt så matt.
  Jätte tacksam för svar.

  BTW, älskar din blogg!

 8. Målar aldrig underfransarna! De är ganska långa så det ser ut som ”spindelben”…inte så snyggt!
  Älskar din blogg!

 9. Jag målar ALDRIG mascara på underfransarna! Tycker det ser så onaturligt ut på mig, då jag har rätt få och korta ögonfransar och då ser mascaran så klumpig ut =) usch nej jag passar inte i det!

 10. Jag målar inte alltid underögonfransarna :)
  Men när jag målar dom målar jag aldrig hela, utan försöker bara dutta lite längst in :)

 11. Jag kör nog med samma teknik som du. Jag målar aldrig underfransarna på vardagarna. Bara ibland på helgerna när jag drar till med en ordentlig sotning.

 12. Jag applicerar inte heller mascara på underfransarna längre eftersom att så fort jag kommer hem från stan/skolan och ser mig i spegeln ser jag ut som ett monster, eftersom all mascara lagt sig under ögonen! Sjukt jobbigt, för när man väl applicerar det så är det ju snyggt.

  Men iallafall, har en liten fråga. Kan man använda eyelinerpenna som ögonbrynspenna? Köpte nämligen fel i affären :(

  Kram och tack för en bra blogg.

 13. Jag har inte mascara på underfransarna, för jag har så små ögon, och då ser de ännu mindre ut…
  Jag provade förresten Isadora Big Bold – och den var riktigt riktigt bra! Så tack för det tipset.
  Har aldrig gillat Isadora förut, men big bold är nu min nya favorit.. :)

 14. Jag har nästan aldrig mascara på underfransarna, och mina kompisar frågar mig alltid varför jag inte har det ;) haha

 15. Jag har jätte långa underfransar så jag målar aldrig underfransarna, men jag skulle vilja ha det ibland men problemet är att jag blir kolsvart under ögonen då. För att dom är så pass långa. Har du nå tips på vad man kan göra?

 16. Haha, ja, mina undre ögonfransar är också för långa, men jag brukar måla på dem och ”nypa av” topparna av fransarna så det balanserar upp med de övre och ser kortare ut. :) Då ser man inte galen ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..