Sockerskrubb och bodylotion

Vatten och rengöring torkar ut huden, Därför är det alltid viktigt att återfukta med dagkräm/nattkräm i ansiktet och bodylotion på kroppen (Aldrig bodylotion i ansiktet!) efter att man duschat/tvättat ansiktet.  Jag erkänner att jag är ganska dålig på att använda bodylotion efter duschen. Men nu ska jag bli bättre på det! Skrubb där emot använder jag ofta speciellt under vintern och innan sommaren. Ta bort döda hudceller och fram med ny frisk fräsch hud. Det är bra att skrubba kroppen 1-2 gånger/vecken

Här är en sockerskrubb och en bodylotion från rapsodine som jag gillar.  Perfekt vardags lotion som inte allt är för tjock och fet, sjunker snabbt in i huden och känns återfuktande. Skrubben är jätte hård och fast i konsistensen, får ta i för att få ut något ur tuben. Skrubbar utan att vara vass, och huden känns len efter användning.

Priserna för dessa är 129kr/st HÄR

Bodylotion: Innehåller till 90,1 % ekologiska råvaror och vegetabiliskt glycerin.
Med hög andel svensk ekologisk rapsolja som mjukgör, återfuktar och skyddar huden.

Rapsoljan är rik på naturliga E-vitaminer/antioxidanter och produkten är berikad med ett fuktgivande extrakt från sockerrör och panthenol – hudvårdande provitamin B5. Lotionen bevarar hudens naturliga fuktbalans samt stärker dess skydd.

Skrubb: Produkten är berikad med naturliga eteriska oljor som tillsammans med massagen vid användandet stimulerar blodcirkulationen i huden.

  1. Man ska inte ha bodylotion i ansiktet på grund av att huden på kroppen är mycket ”tåligare” än huden i ansiktet. En bodylotion är mycket ”tyngre” än en ansiktskräm. Man kan få svullnader om man har otur. Huden i ansiktet är mycket känsligare än på resten av kroppen och kräver en kräm speciellt anpassad för den typen av hud. Har man dessutom problem med huden i ansiktet, det kan vara tex rodnader, acne, torrhet, blank framåt eftermiddagen, så bör man skaffa sig en ansiktskräm som ”hjälper” huden med dessa problem. Så kan man ganska lätt bli kvitt dom :)
    Hoppas det blev lite klarare för er som undrar :)

  2. Va!!!??? Varför ska man inte ha body lotion i ansiktet?? Jag har haft det i ett år! Snälla snälla snälla du svara på detta!!! Vad ska man ha istället?? Min hud är jätte torr!! Pleeeease svara på detta underbaraste du!!!

  3. Fast man måste inte smörja in sig efter duschen om man inte känner sig torr. Då kan man tvärtom bli beroende av att smörja in sig för att man rubbar hudens egna återfettning :)

  4. Inte för att vara den som är den men annars kan man ju alltid göra egen sockerskrubb, gjord på strösocker och till exempel raps eller olivolja.. Vill man kan man ha i några droppar eterisk olja också.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..