Dagens fråga till er!

Tvättar ni bort sminket på kvällen? Om ni gör det, vad använder ni då?
Tvål? rengöringsservetter?  Ansiktsrengöring? Tell me!

Tänkte sen göra ett inlägg om rengöring av ansiktet.

 1. såklart tvättar jag alltid bort sminket på kvällen, men jag brukar faktiskt använda rapsolja, sedan tvättar jag mitt ansikte noga efteråt med någon ansiktstvål eller scrub så jag inte får fet hy av det. Detta tycker jag funkar super och det irriterar inte huden heller som många make up removers gör

 2. Tvättar alltid bort sminket på kvällarna!
  Till ögonen använder jag en eye makeypremover från loreal. Sen brukar jag använda våtservetter för ansiktet för att få bort det värsta av allt puder etc. sen blir det Clinique cleansing foam för att verkligen få bort allt smink. Händer att det blir ansiktsvatten också. Sen en återfuktande nattkräm.

  Haha låter som hur mycket som helst, men vill verkligen inte ha nått smink kvar då jag lätt får finnar av gammalt smink. :)

 3. jag använder faktist bara baskräm/bassalva för torr hy från apoteket eftersom jag har atopisk hy och många produkter irriterar min hy. Det fungerar väldigt bra, jag tar det bara på en bit bomull och så torkar jag av makeupen! Jag rekommenderar detta till alla som har känslig hy:)

 4. Jag använder niveas någonting-eyemakeup-waterproof till ögonen och niveas ansiktsvatten till resten av ansiktet. därefter kör jag antingen en daily scrub eller min exfo brusher

 5. Jag använder niveas ”dubble effect” till ögon och bryn. Sedan garnier ansiktstvätt, efter det torkar jag av torkat ansikte med ansiktsservetter och avslutar med Apotekets fuktgivande kräm! :)

 6. På kvällen brukar jag alltid börja med att ta bort foundationen med MD formulations Sensetive skin som en hudterapeft har plockat fram till mig då jag har lite dålig hy ! Sen tar jag och lägger på en ganska tjock creme från samma märke som jag också blev rekommenderad ! Tillsist slutar jag med att använda Lancômes ögon-makeup remover på ögon och ögonbryn och tar sedan en blöt pad och torkar bort det sista runt och även för att jag tycker det är skönt då det svalkar :)
  Kram !

 7. Till ögonen använder jag Niveas rengöring för vattenfast smink. Till ansiktet använder jag först Lancôme Mousse Éclat. Moussen sköljer jag inte av med vatten utan torkar av den med en fuktad bomullsrondell. Sedan använder jag Lancôme Tonique Douceur. Älskar båda produkterna från Lancôme! De gör ansiktet rent och mjukt och doftar underbart!

 8. Jag använder först Loreal ögonremover för vattenfast smink. Coop Änglamark rengöringscreme i ansiktet som jag försiktigt masserar bort med fuktig tvättlapp. Sedan rengöringslotion från L300, den blå (rosa vintertid) som jag sköljer bort. Sommartid ibland löddrande rengöring av något slag, tex BioCalmille från Yves Rocher. Ansiktsvatten, den blå från L300. Efter det smörjer jag in ansikte och hals med HTH, älskar HTH. Ögoncreme av något slag och creme över HTH:n, speciellt vintertid, på halsen eller om jag är torr, Nivea Q10.
  På morgonen är jag inte så komplicerad, alltid solskydd, men nu var det ju kvällen du frågade om!

 9. Kul!roligt att läsa vad alla skriver här på kommentarerna, massa olika tips juh! Tvättar själv alltid bort make upen, hur trött jag än är. Använder helst sådant man kan använda tillsammans med vatten. Oftast produkter från apoteket. Sedan ansiktscreme och ögoncreme. På morgonen däremot kan det variera, inte lika noggrann som på kvällen.

 10. Hej Helen! Har du en piercing i ditt vänsteröra? :) Jag funderar på att göra en sådan nämligen som jag tyckte att jag såg. Inte ett vanligt hål i örat utan i den där lilla brosksnibben :P Kan inte du ta lite bilder så får jag se hur de ser ut? Hittar ingenstans där jag kan maila där så jag hoppas du läser här. älskar din blogg förresten <3

 11. Tvättar alltid bort sminket om kvällarna oavsett hur trött jag är, det är liksom inte värt det att vakna upp med massa otrevligt kladd i ansiktet nästa morgon. Tvätt görs med solrosolja på bomullspads tills ansiktet är helt fritt från smink sen masserar jag in lite honung och sköljer av. Kör No-poo so gott jag kan och orkar med (mineral bas (Tikei), ättika istället för sköjljmedel osv)

 12. Om jag har smink så är jag noga med att alltid tvätta bort det innan jag går och lägger mig. Jag använder mig av H&Ms eye makeup remover till ögonen och vanlig solrosolja i ansiktet. Därefter smörjer jag med aloeveragel om jag känner att det behövs. En gång i veckan peelar jag med en anisktspeeling från Pure Thoughts och ibland gör jag en ansiktsmask med honung. Jag har alltid haft problem med acne och oren hy men den har blivit så mkt bättre sedan jag slutat med starka hudvårdsprodukter och gått över till naturlig hudvård! Så mitt tips till er med hudproblem är att verkligen börja fundera på vad det är ni smörjer huden med!

 13. Jag tvättar alltid bort sminket på kvällen! Hatar känslan av att vakna med gammalt smink i ansiktet! Om jag är väldigt trött använder jag Gunrys sminkborttagningsservetter med aloe vera. Annars tvättar jag ansiktet med nivea young cleanser, ansiktsvatten använder jag LUSH tea tree water och acos nattkräm. :)

 14. Jag tar alltid bort mitt smink, antingen med Avene gentle milk cleanser eller en från loreal paris. Sedan smörjer jag in mig med Olay ansiktkräm! :)

 15. Jag tar bort min ögon makeup med pads, dem med olja. Sen tar jag rengörings gelén från Nivea, 2-3 dagar i veckan så använder jag Niveas skrubb också.., sen Niveas ansiktsvatten och till sist tar jag en ansiktskräm :)

 16. Excuviance sminkborttagningsgel! Äääääälskar den! Även deras dag- och nattkräm är fantastiska!

 17. Kan erkänna att jag är super dålig på att ta bort sminket på kvällen, blir oftast för trött för att göra det (har faktiskt hänt att jag har haft samma smink 2-3 dagar, dåligt jag vet) Men när jag väl tar bort sminket så blir det tvål och vatten, ibland lite ansiktskräm efteråt. tror min hud hatar mig i hemlighet…..

 18. jag använder ansiktstvål från loreal, tvådelad ögonmakeremover loreal, ansiktsvatten clinique, nivea pure&natural ansiktskräm, clinique all about eyes ögonkräm. skulle aldrig gå å lägga mig utan att ta bort sminket först :)

 19. Tvättar alltid bort smink på kvällen, Använder Lumene´s hudvårdsserie. Först Eye makeup remover på bomullspads, Sedan rengöring i ansiktet som jag torkar av med bomullspads, sen rengöringsvatten (typ) som jag klappar in med en bomullsnisse igen ;) Sen är de ögonkräm & nattkräm :)

 20. När jag har vattenfast mascara tvättar jag bort den med Loreals make-up remover på bomullspads. Till rengöring för resten av ansiktet använder jag Cliniderm Pure Renewal Cleansing Foam, som jag tycker är helt underbar. Till sist smörjer jag in ansiktet med Kanebo Sensai Silk Emulsion Moist, som funkar superduper på min torra hy.

  Tack för all inspiration & en underbar blogg!

 21. Tvättar alltid bort sminket på kvällen:) Just nu använder jag eye foam remover från Makeup Store. Min favorit är dock Clensing Gel från Dermalogica :)

 22. Jag använder oftast Nivea för att ta bort allt smink, tidigare har jag även använt ögonmakeup-removern också… Ungefär 1-2 ggr/v använder jag facescrub från MM.. Jag skulle verkligen behöva tips på billiga och bra produkter! :) Från att ha jättefin slät hy till att få en hemsk hy i ansiktet efter min andra graviditet..
  Gillar verkligen din blogg, intressant, rolig att läsa och testa alla tips du ger :)

 23. Självklart!
  Till ögonen använder jag först en ögonmakeupremover från Nivea. Efter det använder jag ansiktstvål två eller tre gånger på raken för att säkert få bort allt (om jag inte haft smink alls så tar jag bara en gång med ansiktstvål). Sen blir det vanliga proceduren med ansiktsvatten, serum och nattkräm.

 24. Jag tvättar bort mitt smink med tvål när jag står i duschen på kvällen. Jag vet att man inte ska göra det men det är enklast och jag orkar inte hålla på så mycket med 1000 olika produkter.

  Har däremot på senaste tiden efter att jag duschat tvättat ansiktet (när det varit torrt) och applicerat Sensitive Foam Cleanser från Make Up Store. Det är en skumtvål typ och den är faktiskt behaglig.

 25. Nivea visage, waterproof eye make-up remover tycker jag fungerar bra för min hy och den tar bort allt smink, sen så är den inte dyr alls så det är ju ett stort plus. :)

 26. Jag använder Make Up Stores ”eye foam remover” tycker den är riktigt bra på att få bort mascara och smink, i övrigt använder jag rengöringsprodukter från dermalogica.

 27. Jag använder rengöringsskum från Biotherm (Aquasource Biosource Foaming Cleanser). Har jag mycket smink kring ögonen så gör jag först rent med Biotherms Biocils Eye Make Up Remover.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..