Tutorial – Smokey eyes with a touch of sparkling gold

Nu har jag äntligen klistat ihop tutorialen på gårdagens mejk som jag lovade er!

Du behöver:
1 – Primer! Jag använder make up stores high tech lighter.
2 – Brun ögonskugga.  Matt eller ej.
3 – Svart ögonskugga. Jag använde make up stores ”Night Mare” som har glitter i sig.
4. Penslar! En appliceringspensel, uttoningspensel och tunnare penslar att applicera under ögat.
5. Guldig ögonskugga.
7. Svart eyeliner
8. Lösögonfransar (ardell 305)
9. Pincett för att underlätta att fästa ögonfransar.
10. Mascara.
11. Svart kajal

Gör så här:
(ska försöka förklara så grundligt som möjligt, hur och varför)
1. Applicera ett tunt lager med primer över hela locket, och blanda ut den väl uppåt mot brynet.
2. Applicera en brun ögonskugga som grund. Använd en rundare, mjuk och fluffig pensel så tonar färgen ut sig mer. Fokusera på ytterkanten av ögat och följ globlinjen. Varför? Jo för att uttnoningen kommer att bli mycket finare. Denna bruna färg hjälper till så att det svarta inte blir så hårt mot hudens färg. Dessutom blir det mycket lättare att tona ut den svarta ögonskuggan.
3. Applicera svart ögonskugga på hela locket, börja närmast fransarna och arbeta dig uppåt. Var försiktig med att ta för mycket färg på borsten. Börja med lite och bygg hellre på med ögonskugga till önskad svärta, så blir det inte för mycket. Varje gång du tar mer färg på borsten så upprepar du med att börja näsrmast fransarna och trycker på färg med en rörelse uppåt. Applicera inte svart färg över den bruna.
4. Den svarta skuggan skall appliceras upp till globlinjen, och den bruna ska fortfarande flyta fram runtom.
5. Var noga med uttoningen mellan den svarta ögonskuggan och den bruna. Använd samma fluffiga, mjuka pensel tom tidigare när du applicerade den bruna och dra längs med den svarta ögonskuggans kant tills den är uttonad och fin.
6. Använd en tunnare pensel, gärna en med rund topp. Applicera svart ögonskugga närmast fransraden på undersidan. Mest i ytterkanten och till ungefär mitten av ögat. Börja i ytterkanten och arbeta dig innåt.
7. Ta nu samma borste, och samma bruna färg som tidigare och gnugga lätt på kanterna på den svarta ögonskuggan för uttoningens skull. Kanterna blir mjuukare och finare.
8. Använd en REN fluffig mjuk pensel och doppa lätt i en guldig ögonskugga. Applicera inne i ögonvrån och runtom hela sotningen och på¨undersidan av ögat. Ger en lyxig och glänsade makeup.
9. Kleta av lite ”glitter eyeliner” på fingret.
10. Dutta på ovanpå din ögonsminkning över hela locket och in i ögonvrån. Fokusera på ögonvrån och lägg extra mycket där! Inne i ögonvrån kan du även måla direkt med eyelinern och dutta lätt med lillfingret innan de torkat.
11. Applicera svart eyeliner, lösögonfransar, svart kajal på vattenlinjen och svart mascara.

DONE! Lycka till!

LOADING..