Helen Torsgården – Hiilens sminkblogg

Dagens fråga - Kakig foundation under ögonen

hiilen

Fråga: Ibland kan min mineralfoundation se lite ”plottrig” ut kring ögonen – vet du vad det kan bero på?

Svar: Det kan nog ha blivit lite för mycket. Huden kring ögonen är så tunn, och för mycket produkter just där gör att det ser kakigt, torrt och onaturligt ut.
Se till så att du fuktat ordentligt med en ögonkräm innan du applcierar mineralpuder. Använd mindre borstar och arbeta in din mineralfoundation väl i huden.

Kommentera

Kommentera

En fråga om tikei. Jag är nu så less på allt som innebär vanlig foundation, det fastnar inte trots primer och rätt foundation för min hy, och pudret gör bara att jag ser ännu torrare ut och det blir verkligen kakigt, spelar ingen roll hur lite jag använder. så nu undrar jag om hur tikei fungerar och om du tror att det passar på en hy som är lite torrare och känslig. Vad behöver jag bara pudret så säga? kan jag fortsätta använda min vanliga primer och concealer under eller lär jag byta ut dem med? Tack på för hand :)

malin januari 5, 2013 09:45 /

Svara

Hejsan, jag har oxå väldigt torr hy på vintern. Provat många olika grejer men den som funkar absolut bäst är en fondaution ifrån Lancome ( teint idole ultra 24h) älskar den!!! Syns inte att du har nån ”kräm” på dig, du ser bara riktigt bra ut!! :) kostar ca 400.

Ett liter tips , hoppas de funkar! :) Med vänlig hälsning, Sandra

Sandra http://Sandra januari 9, 2013 22:13 /

Jag har en fråga:
Varje dag har jag jätte stora påsar under ögonen, och de försvinner inte av sig själv efter ett tag. Jag vill inte ha det när jag går i skolan och se hemsk ut. Hur ska jag göra för att få bort dem? (Garniers gröna roll-on sak funkar inte)

Jenny januari 5, 2013 01:29 /

Svara

Hej! Jag rekomenderar starkt Mary Kays concealer mot blått som heter Highligting pen och jag rekomenderar shade 1 om du har riktigt mörkt under ögonen. Blir super fräscht! Ca250:- Finns även toppenbra ögonkrämer som dämpar svullnad döljer blått samt motverkar fina linjer!

Erica januari 10, 2013 01:59 /

Hej!

Tack för en superinspirerande blogg! Nu till något helt annat… Tröjan som du visade i ”Dagens outfit” från den 10 april -12, den som var köpt på Gina Tricot, har du någon användning av den längre? Om inte, så har du en sugen köpare här :-)

Johanna januari 4, 2013 22:48 /

Svara

Vad roligt att du börjat svara mer på frågor och kommentarer. Jag har också en fråga som rör ögonen. Min concealer lägger sig alltid och jag menar verkligen alltid i veck både på ögonlocket och under ögonen. Jag har ju inga rynkor eller så, men det lägger sig ändå i dom små vecken man har. Jag har provat jätte många olika concealers och samma sak varje gång. Hur ska jag göra för att slippa det?

Olivia januari 4, 2013 21:19 /

Svara

Hej Helen!
Jag har börjat fundera på när vinnarna i Tikeitävlingen utses…?

Ha det gott!

Kram

Maria P http://mariakpersson.blogg.se januari 4, 2013 20:58 /

Svara

vad är det för skillnad på make up stores microshadow och cybershadow mer än att de är olika stora?

lovis januari 4, 2013 20:37 /

Svara

Microshadow är en mer torrare skugga medan Cybershadow har en krämigare konsistensen samt mer pigment och pärlemor.

helene januari 4, 2013 21:16 /

Har elf lagt ner sin svenska sida?

Louise http://www.nailedit.se januari 4, 2013 18:22 /

Svara

Vilken vacker makeup, har du någon tutorial på den eller någon liknande? Skulle bli mycket tacksam om du visade. Annars måste jag bara säga att din blogg och makeups är mycket bra och snygga, tack för det :)

Sandra januari 4, 2013 17:18 /

Svara

hur viktig är en ögoncreme? Något man borde köpa och varför isf?

frida januari 4, 2013 16:57 /

Svara