Få dina ögon att lysa.. Framhäv dem!

Ni kanske har märkt att alla makeup artister/ skönhetsbloggar pratar om kontrastfärger hit och dit.. Men vad är det egenligen.. vet du? Jag tänkte iaf skriva lite om det nu! En kontrastfärg är den färg du skall använda för att framhäva färgen på någonting.. tex om du vill framhäva dina blåa ögon.. Då använder man sig av färgen som har den totala motsattsen, i det här fallet är det oranget!

Den här färg cirkeln (längst ner i inlägget) är perfekt för alla er som undrar villken färg som passar just sina ögon (om du vill framhäva färgen så klart, annars: använd vad som hellst!)
Du gör så här: Titta på den färgen det är du vill framhäva, tex grönt (gröna ögon) det som är mitt emot i cirkeln är kontrastfärgen! Och det blev… RÖTT! Så enkelt var det! Men det kan också vara så att du har gröna ögon med gult? ..eller flera färger? Då får du helt enkelt välja villken färg det är du vill frmhäva av dem :)

Oftast vill man kanske inte använda knallorannge ögonskugga? eller knallröd? Då finns de en ”feg vartiant” genom att använda lite dovare färgerna av dem.. tex en brun med en röd ton eller en orange-brun färg! Eller, varför inte använda en eyeliner i en färg som passar? Eller lite lila ögonskugga i ytterkanten på undersidan av ögat.

Alla ni med bruna ögon som undra vad ni skall göra..
Kika in i dina ögon, vad har ögonen för drag? oftast har bruna ögon lite gult i sig, eller rött.. kan även vara grönt! Det är då den färgen du skall använda dig av! så.. Lila, grönt och rött kan passa för er!

Blåa ögon passar i oranget, guld och bronze.
Gröna ögon passar bra i lila makeuper och röda läppar.
Bruna ögon – Passar i allt! Men är superfin i jordnära färger.
Bruna ögon med inslag av gult passar bäst i Lila.
Gråblå ögon passar i gyllene toner.

(jag får ofta frågan varför en med gröna ögon skulle passa med en lila mejk? Jo det är för att gröna ögon oftast har gult i sig! och kontrastfärgen till gult är… lila!)

Många undrar också om man bör undvika att använda samma färg på ögonen som på ögonskuggan.. Nej det behöver du absolut inte undvika, men det kommer inte att framhäva dina ögon.


En bild på mig i min kontrastfärg – dock så har jag linser på denna bilden som är knallblå…
Men visst passar färgerna fint ihop!?

 1. jag har blåa ögon och vill gärna framhäva dem mycket då det är det enda jag är säker på i mitt utssende. använder oftast silver eller en guld bronz ton. men skulle villja blanda de på nå fint sätt, är det nå du kan göra? :)

 2. Tack för en underbar blogg med massa värdefulla tips! Tack vare dina smink tips får jag stor variation på min sminkning, du gör det kul att göra sig fin!

 3. Hej och tack för ditt utförliga svar!! Nu vågar jag använda min enorma palett! :-) Du är grym på att inspirera.

 4. Bra inlägg ! :)
  jag har bruna ögon, inte särskilt mörka men inte ljusa, och lila och mörkgröna färger passar allra bäst för mig! speciellt olivgrönt/khakigrönt blir superfint ! :)

 5. HJÄLP :( jag gjorde eye lash exstension för ngn vecka sen och då hon som som utförde att jag inte fick använda smink med olja i. Kan du möjligtvis hjälpa mig och hitta en oljefri eyeliner under 200? och vad olja har för beteckning inom smink för det står inte precis ”olja” i innehållsförteckningen.. :( Tack för att du är så himla bäst och fortsättt med det du görr!! :)))))) KRaam

 6. Jag har en kall hudton och passar bäst i kalla färger. Men hur gör jag då när jag har blåa ögon med grått i (lite grönt i enligt vissa) som passar bäst i orange, guld och gyllene färger? Det är ju dom varmaste färgerna liksom :P
  Sen brukar jag tycka att jag passar väldigt bra i rosa ögonskugga. Det får liksom mina ögon att poppa och se nästan turkosa ut. Vad kan detta bero på? :)

 7. jeg har grå blåe øyne og når du sier gyllende toner så tenker jeg automatisk på varme farger men jeg har kald hud spiller det noen rolle eller hvordan løser jeg den`?`finns det gyllende kalde toner?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..