Dagens fråga – Puder, concealer, folundation, solpuder?

Fråga: Vilken ordning ska man sminka sig när det gäller concealer, foundation, puder, rouge och solpuder? Om jag vill använda solpuder i hela ansiktet.. När ska jag då använda det? Behöver jag ha vanligt puder under då? 

Svar: Jag börjar med ordningen och förklarar sedan hur och varför..
Foundation, concealer, puder, solpuder/rouge.

Jag börjar alltid med en foundation. Varför applicerar jag då inte concealer först? Jo.. för att en foundation täcker en del den också. Då kan du se vad som fortfarande syns igenom efter att du applicerat din foundation. Om du istället använder concealer först så finns det risk att du använder för mycket och det blir för tjockt. Självklart kan du använda concealer innan också, fördelen med det är att den lätt blandar sig in med din foundation. Men dock bör man vara försiktig så att man inte gnuggar bort concealerna när man applicerar foundationen.

Sedan pudrar vi alltid ovanpå en foundation! Ett puder är till för att matta ner och fixera din foundaiton.. så att den håller hela dagen och att ytan inte är fuktig. Det går inte att applicera ett solpuder eller ett rouge i puderform på en flytande foundation. Det skulle både bli fläckgt och svårt. Din foundation skulle hamna på borsten istället för att vara kvar i ansiktet.
Så, pudra alltid!
Ett puder ska vara i samma färg som din foundation.

När det gäller solpuder så ska du inte använda det i hela ansiktet. Det blir både onaturligt och du kommer få en brun kant längs med käken eller nere på halsen. Finast blir om du applicerar ditt solpuder där solen naturligt gör oss bruna.. Så som: Panna, tinnigar, kinder, hals och på bröstet. Man kan även ta lite lätt på näsan.
Om du använder dig av denna metoden kommer du få ett naturligt brunt annsiktet som är mr skulpturerat.

Om du vill använda rouge så gör du även det ovanpå ditt puder.
Du kan också kombinera solpuder och rouge. Applica då rouget efter solpudret.

Använder du mineralpuder i puderform så behöver du inte pudra ovanpå detta. Då är det bara att använda solpuder/rouge direkt.

 

  1. Hej! Först och främst så vill jag bara säga att jag älskar din blogg och läser den vid jämna mellanrum, tycker förändringen av bloggen bara är positiv. Sen tänkte jag bara ge lite konstruktiv kritik från en makeup artist till en annan. Du skriver att pudret ska vara i samma färg som basen men som du säkert vet så är det lättaste (och i längden billigaste) alternativet för alla att använda ett transparent puder som fäster bra utan att bli kakigt och det behövs inte oroas för vilken färg man ska ha. Eftersom hudfärgen konstant förändras under året blir det både billigare och lättare för kunden. Kan vara bra att förtydliga eller ta upp. Keep up the good work! :D

  2. Hej har du nåt tips på ett bra bronspuder i budgetpris? Har använt H&M’s men tycker att det ser kakigt ut trots att jag använder kabukiborste. Plus att färgen ser lite orange ut, vill ha en mer naturlig färg.

  3. Hur vet man vilken foundation man ska ha ?
    så man ser naturlig ut , har testat olika nyanser men tycker ändå att jag ser så ”sminkad” ut och vill ha något mer naturligt, som de fit me foundationa hur vet man vilken nyans man är ?

    1. Har du testat Fit Me kollektionen? Jag har använt deras foundation och concealer sedan de kom ut och jag känner knappt att jag har smink på mig! Det ger en otroligt uppiggande och naturlig look. Sen kan man ju också fråga i ex kicks då de vet hur din hy ser ut osv :)

  4. Du är så vacker! Jag älskar din blogg, bästa tipsen alltså! Men jag förstår inte hur du kan vara så duktig?! Du är verkligen grym på att sminka!! Sluta aldrig blogga! :) du är bäst!! Och finast! Ha det suuper! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..