Allt om min hårförlängning, metod, i sättning, tips och klippning (VIDEO!)

Jag får jättemycket frågor om mitt hår, om jag använder extensions, vilken metod jag använder och vart jag köper håret. Använder jag löshår? Svaret är: Jättemycket JA! Och jag gör det hemma själv. Metoden jag använder är nog den lättaste förlängningen att göra själv.

Det finns så mycket att berätta om min hårförläning så därför gjorde jag ett videoklipp för att blogginlägget inte ska bli en mil lång. I klippet visar jag också HUR jag sätter i året, hur man tar ut det och hur jag klipper det.

Bilden under visar en FÖRE bild och en EFTER bild när jag bara klippt av lite av håret. Efter en dag eller två brukar jag klippa av ca 10cm till.


I denna video testade jag den ”nya” Liquid gold formulan. Tyvärr var denna inte alls lika bra som den man kunde köpa innan.

 1. Superfint löshår, gillar när det inte är överdrivet långt och tjockt för då även om det är bra gjort så kan man räkna ut att det inte är sitt egna. Gör själv min hårförlängning på http://www.hairtastic.se och deras kvalité kan jag varmt rekommendera att testa. Håller länge och väldigt tjockt.

 2. Hej jag tänkte testa och färga håret som du gjort i videon så snyggt!! Men tänkte höra vad har du för blond nyans i lägderna?

 3. Kommer jag här och kommenterar typ hundra år efter alla andra, men men. :P Alltså, din blogg är ju bara så himla bra! Inte nog med att du uppdaterar sjukt ofta, så visar du dessutom såna här DIY-grejer, och det är toppen! Det är många av oss som inte har råd att gå till nagelsalonger och duktiga (läsa: dyra) frisörer stup i kvarten, men ibland vill man vara lite extra fin och då är dina tutorials awesome! :D
  Tack för en superbra blogg! :D

 4. Hej! Tänkte bara fråga hur det är att ha tränsen när man sätter upp håret?
  Har nämligen uppsatt kanske 90% av tiden men vill ändå testa på denna metod.
  tack!

 5. Tack så mycket för alla underbara tips!! Det har verkligen varit till stor hjälp! Jag har bestämt mig för att beställa hårträns från rapunzel tack vare dig! Men jag undrar var du beställer hårlimmet ifrån? Eller om du köper det i nån butik? Tack påförhand!! / Emma

 6. du är jättefin i långt OCH kort hår!
  har samma problem som dig, fin i kort hår men trivs bättre i långt hår (:
  jag har lite frågor angående din förlängning,
  ungefär hur ofta byter du ut den?
  vad använder du för hårprodukter till ditt hår/löshår?
  flätar du förlängningen innan du dushar? har hört att man kan göra det för mindre slitage på håret men har aldrig riktigt förstått varför :p haha
  funderar själv på att testa på lim! har bara haft clips och keratinslingor tidigare. kul att testa på något nytt ju när jag ändå är fast i löshårsträsket (:
  hade blivit jätteglad om du kunde svara på alla mina frågor!

 7. Hej! Syns inte tränsen igenom? Jag använder clip-on från Rapunzel när jag ska festa, men clipsen syns alltid igenom och löshåret är ju helt annan kvalitet än mitt eget hår. Jag köpte europeiskt löshår som jag tvättat och behandlat för att det ska bli självfall. Men mitt eget är så tunt och fint, att det syns en tydlig skillnad. Blir jag svettig och så blir mitt eget hår lockigt och löshåret blir rakt, så efter ett par timmars dans syns det ännu mer. Jag kan aldrig ha clipsen på dagen, då fästena syns jättetydligt igenom håret. Jag har testat microringar och de syntes ännu mer igenom, katastrof.

  Hur funkar det då med träns? Syns inte dem igenom om man sätter upp håret?
  Mitt hår blir ofta fett, funkar det ändå? Mitt hår blir fett dagen efter jag tvättat det. Jag brukar då ha uppsatt hår ett par dagar för jag orkar inte tvätta håret varje dag.

  Hur tvättar du håret med träns? Tynger inte det ner håret?

  1. Jag är själv i liknande situation.. Har testat det mesta men inte rikigt hittat något som jag är 100% nöjd med. Dock senaste gången beställde jag från http://www.hairtastic.se och deras clip on set var det bästa jag hittils har testat. Väldigt mjukt och fylligt hår som håller bra. Problemet med att clipsen syns är en klassiker, jag tycker generellt att nail hair är det som smälter in mest naturligt och då kan du ha i det i 3-4månader.
   Emilia

 8. Underbar blogg som vanligt!
  Blev inspirerad och skaffade mig ett set med Rapunzels original hår med lim och det blev grymt fint,- men lossnade efter en vecka:( Så besviken trots försiktighet, sova med fläta, inte tvätta med schampo kring fästena osv så lossnar det hela tiden iaf.
  Vad är det för fel?? Några andra rekommendationer eller metoder kring löshår?

 9. Hej! Jag har ganska tunt hår, och lite mellanlångt. Jag vill göra de längre! Har kommit fram till clips, att ha ”ibland” men vi vet ju alla att de kommer sluta i lite varje dag… Sen vill jag inte slita på mitt hår, i alla fall så lite som möjligt!
  Hur skonsamt är det med de du använder? Hur ofta får man byta på ett ungefär? Jag är student och har därför inte alla pengar i världen att lägga på håret.
  Vilken metod är den skonsamaste?

 10. Jag har funderat på att fästa med tape, men blev lite sugen på lim nu :P. Så varför föredrar du lim? :)

 11. Du är så fin,duktig med allt du gör :) Det jag undrar finns ju en annan sort också som är tunnare om man har tunnare hår,har du provat den? Kram

 12. Superfint!! :) jag har också löshår för första gången och jag undrar vilka produkter du använder till ditt hår vid tvätt? Kram

 13. Jag förstår inte hur man orkar ha någon annan sorts isättning än clips. Har provat det mesta och man orkar verkligen inte hålla på. Tar en hel dag för håret att torka och att använda hårtork varje gång är inget alternativ eftersom det sliter så mycket. Mitt tips är att köpa ordentliga clips från rapunzel och byta ut dem så fort clipsen blir slitna och dåliga. Jag har använt clips i 6 år och mitt egna hår blir bara finare och finare.

 14. Älskar dina videos! Går in på din blogg flera gånger om dagen och nästan varje gång är det ett nytt inlägg att läsa :D

  1. Jaa, kan hålla med! men trivs inte i det.. känns naket och tomt och det är inte så kul att inte kunna göra frisyrer! :)

 15. Jag brukar aldrig kommentera något, men Måste säga att du var otroligt fin i detta kortare håret. Du ser ut som en tjej med klass.

  1. Tack för din kommentar! :)
   jaa, egentligen så tycker jag att det är finare.. men trivs inte alls i det! haha

 16. Jag måste också säga att du passar jättebra i kortare hår :)
  Fantastiskt video, nu blev jag sugen på att testa! Som några redan har frågat undrar även jag hur du gör när du ska tvätta håret?

  1. tack!
   tvättar som vanligt men försöker att inte gnugga in schempoo i hårbotten :)
   Massor av inpackning i längderna.

 17. Äntligen, vilken bra video! :) Kul att se hur du ser ut utan extensions, du är lika fin utan. :) Är det bättre med lim än tejp?

 18. alltså det känns som att denna metod sliter lika mkt som clips, eftersom

  att det liksom ”hänger” på ens egna hår och alltså tynger ner det? Sen undrar jag över hur du gör när du shamponerar…kommer man åt att massera hårbotten ordentligt?

  Som vanligt leverar du grymma videos och jag älskar din blogg du är ju så jäkla duktig på allt!! KRAM

  1. Nej, skillnaden är att clips har METALL spännen som sitter i punkter på håret…De är dem som sliter på håret. det här är ju en trens fördelad på större mängd hår vilket gör att de inte rycker på håret lika mycket. dessutom är de bara ett segt lim och inte metall som skaver på håret.

   Jag schampoonerar som vanligt men inte direkt på fästet.

   TACK!

 19. Tack för en jättebra video, jag håller med de andra – du är lika fin i ditt vanliga hår. Det som jag tycker känns extra bra är att du säger att du har tunt/fint hår – det har jag också och jag har varit så tveksam till att göra förlängning för är så rädd att det ska synas igenom, man vill inte se fejkad ut. Tycker du att man ska ha lim även om man har känslig hårbotten?

  1. Tack! :)
   Jag har aldrig reagerat på limmet, men har du känslig hårbotten kanske du ska testa lite försiktigt först?
   Inte så kul att limma i allt hår och så reagerar man på det… :/ testa först! :)

 20. Utifrån de där bilderna måste jag faktiskt erkänna att du passar GRYMT bra i det kortare håret!! Du är ju fortfarande fantastiskt söt i långt, men det där korta gav verkligen karaktär till ditt ansikte!!

 21. Åh nu blev man ju lite sugen att prova ju!! Men jag undrar hur du färgat/slinga ditt naturliga hår, ser så fräscht ut!! :)

 22. Haha du är så rolig, verkligen din egen frisör som till och med kan klippa! :) Hur vågade du första gången liksom ;) Jag kanske skulle kunna göra på någon annan (kanske) men min hjärna klarar inte av logiken att göra saker i spegeln eller när jag inte ser alls, sjukt svårt! Du är så duktig! Nu har vi båda fräscht löshår i alla fall, grymt skönt! :) Kram

  1. hahaha jag gör allt själv! ”Don’t touch my hair” ;) Har haft löshår i typ 6 år så man lär väl sig på vägen :D
   Så himla skönt med nytt och fräscht!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..