Hur redigerar jag mina bilder?

Q: Hej Mathilda!
Hur redigerar du dina bilder till Instagram? Använder du någon speciell app eller något speciellt filter? Dom är ju såååå fina. Kram!

A: Hej! Tack så mycket fina du! <3 Jag redigerar samtliga mina bilder, både till Instagram och på bloggen, i programmet Lightroom som är en del av Adobe-familjen. Man kan därför köpa paket som innehåller just Lightroom, Photoshop och andra redigeringsprogram. Det kostar drygt 100 kr/månaden vilket jag fattar inte känns värt för alla. Men vare sig man använder något annat program eller samma som mig så kan det ju vara kul om jag går igenom vad jag framhäver, tar bort eller ändrar.

Framförallt såhär på sommaren tycker jag att det är fint med varmare bilder. I Lightroom kan jag göra temperaturen i bilden varmare, men samtidigt (genom en annan funktion) ta bort gula toner i en bild. Det gör jag ofta och det ger bilden ett lite speciellt ljus som jag verkligen gillar!

Det har jag till exempel gjort på den här bilden från New York! Förutom att justera temperaturen och gulheten så har jag gjort mig själv något mer solbränd, ökat exponeringen i bilden (alltså ljuset), lagt till skuggor och ökat strukturen. Jag gillar kontraster och tydliga konturer i bilder!

De enda gångerna jag gör helt annorlunda är framförallt på mat-inlägg, där kan man sällan ta bort alla gula toner utan att det ser helt galet ut. Där får jag testa mig fram till en redigering som jag tycker blir fin för just det tillfället. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..