Studentmat: Amerikanskt tema


Självklart; burgare av olika slag. En klassisk cheeseburgare gjord på Anamma’s formbara färs, en variant med halloumi, karamelliserad lök och tryffel. Självklart kan man också göra en mer fräschare variant där själva burgaren är gjord på grönsaker och toppad med hummus och picklad rödlök. Låt fantasin flöda här!

Pommes i pappersglas. Till burgarna behövs såklart pommes, dessa kan man enkelt ställa upp i pappersmuggar. Variera vanlig potatis med sötpotatis och ställ ut ketchup & majonäs vid sidan.

En stor ceasarsallad. Många cearsardressingar som finns ute i butik innehåller fisk, så hitta en helt vegetarisk eller gör din egen. Den perfekta ceasarsalladen innehåller, enligt mig, romansallad, lök, krutonger, massor av parmesan, goda tomater och gärna något protein.

Mac n cheese i muffinsform. Det här med portionsgrejer är verkligen en höjdare på buffé, det går snabbt för gästerna att ta mat då och man undviker därmed en lång och långsam kö. Fördela mac n cheese i muffinsformar, toppa med lite ströbröd och ost och skjutsa in i ugnen. Supersmidigt!

– ”Chicken” tenders med currydipp. Quorn har kommit med nyheten ”Southern style bites” som ska efterlikna just chicken tenders. Det är kanske dyrt om man ska ha många gäster, men  på en mer intim mottagning funkar det utmärkt att låta gästerna dippa dessa i en kall currydipp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..