Naglar – step by step

I första bilden till vänster ser ni en mall jag gjorde innan jag började måla. Jag tycker det känns mycket lättare att ha något att utgå ifrån eftersom jag oftast komponerar ihop mina designs själv och inte kopierar någon annans bild. Ser dock nu att färgerna som står på mallen inte stämmer överens med resultatet, menmen.. :)

 


1. Lägg på en basecoat. Jag använder mig av ett lack från Depends exklusiva nagelvårdsserie som är ett baslack, toplack och nagelserum i ett! Finns att köpa på Åhlens för 99:-. 

2. Måla halva nageln vit. Det är inte jätteviktigt att linjen blir helt rak eftersom man senare kommer kunna rätta till den med det lack man målar med på bild 6 och 7. 

 

3. Gör några, ganska breda linjer i lodrät vinkel. Var noga med att hålla fingret rakt när du målar så att inte alla linjer lutar åt något håll. 

 

4. Gör likadana linjer, men åt andra hållet. Var även här noga med att vinkla hela fingret 90 grader åt vänster/höger så att linjerna blir raka och inte lutar. 

 

5. Måla två, ganska smala linjer mellan de två vågräta linjerna ni gjorde på bild 5.

 

6. Fyll i kanten mellan det vita lacket och den egentliga nageln som ni målade på bild 2. Fyll sedan i alla kantlinjer på de lodräta och vågräta linjerna. 

 

7. Rita små spetsdekorationer längs med kanten. Börja med att rita små halvcirklar längs med kanten där mönstret och den omålade nageln möts, ungefär som ”bubblorna” man gjorde när man ritade moln när man var liten. Dra sedan ett smalt streck diagonalt genom varje sådan halvcirkel. Avsluta med att rita två streck rakt upp, eller lite lutandes mellan varje halvcirkel. 

 

Tänk på att alltid avsluta varje design med ett tunt lager toplack, men måla inte på det förrän ca 24h efter lackeringen. Om man målar på toplacket direkt finns det risk för att de smalare linjerna flyter ihop så att allt blir ”blurrigt”. Lycka till! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..