Day #10, Mitt drömyrke

 

Ja hörrni, hardest question ever.. Under väldigt många år ville jag bli piket-polis och jobba inom insatsstyrkan. Än så länge har inga kvinnor antagits till till insatsstyrkan så jag ville helt enkelt bli den första. För bara några månader sedan började jag tänka igenom det ordentligt och kom fram till att nej, jag vet faktiskt inte om jag skulle våga storma in i en lägenhet där jag vet att det sitter beväpnade terrorister. Och vad skulle jag, en tjej på 1,55 m, göra? Jag vet inte om jag skulle klara av att skjuta någon? Så vad skulle jag göra, bita dem i benen som en liten terrier eller? Nja, jag vet inte.. Jag skulle inte säga att yrket som insatspolis är dröm som har dött, men det är i varje fall en dröm jag lagt åt sidan för ett tag. 

 

Så just nu står jag lite nollställd, lite jobbigt faktiskt. Känner mig nästan stressad för det är inte så lång tid kvar tills jag ska söka högskola och veta vilken utbildning jag vill gå.. Jag har ganska nyligen fått upp ögonen för yrket som kapitalförvaltare, men jag är inte helt säker på vad det innebär än, haha. Om ni har sett Stieg Larssons bok ”Män som hatar kvinnor” så vet ni ju att Lisbeth Salander har en förvaltare som liksom tar hand om hennes ekonomi? En sån. Nu har inte jag tänkt våldta mina ”klienter”, hahaha, men jag tycker det yrket verkar jätteroligt. Man blandar lite psykologi med planering och budgetering… Tror jag i alla fall. 🙂 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..