Hiss & Diss


Julen. Ingen överraskning kanske med tanke på hur mycket jag pratar om julen här i bloggen, men julen gör så mycket med människor. Först och främst så är det ju en typisk tradition där man spenderar tid med sin familj, man ger bort saker som man köpt för egna pengar, man lyssnar på musik man aldrig annars skulle lyssna på, men som är ju underbar just där och då för att det är jul. Så himla wonderful! Ett exempel är t.ex. tidigare idag när jag skulle hem från Vällingby. Jag satt på tunnelbanan som var ganska full och det kom en på en äldre kvinna som inte såg så stabil ut. Hur som helst så ställde jag mig upp och erbjöd henne mitt säte och hon tackar, sätter sig ner och tittar ut genom fönstret i någon minut. Sen vänder hon sig om och säger ”God Jul” med ett jättestort leende på läpparna, haha så himla gulligt, blev jätteglad! 


Mörkret. Hatar egentligen när människor klagar på snön och vädret under vinterhalvåret, för välkommen till Sverige, vi har sånt här klimat och det vet vi alla om. Ingenting blir bättre av att klaga på det. Däremot så kan jag inte låta bli att vara ledsen över hur mörkt det är numera om mornarna och eftermiddagarna. Det är så mörkt när man vaknar så att man tror att man ska kunna titta på klockan, upptäcka att klockan bara är tre och vet att man har flera timmar kvar att sova. Istället händer det mig jätteofta att jag vaknar, tittar på klockan i hopp och tro att den ska vara typ tre med tanke på hur mörkt det är, men upptäcker att jag har försovit mig tjugo minuter… Hmmm. Dessutom så är det jättemörkt redan när man slutar skolan vid 15-tiden och det gör så mycket med humöret. Man orkar så himla mycket mindre. 🙁 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..