Dumma mig-naglar, Step-by-step

1. Måla alla naglar i den ljusosa färgen som är basfärgen till denna design. 

 

 

2. Använd det chockrosa lacket och en nailart-pensel och rita först rektangulära ”boxar” i överkanten på nageln. De ska täcka ungefär 1/3 av nagelplattan. Rita sedan tunna strek ut från denna lilla ”box” som ser ut ungefär som tentakler, haha. 

 

3. Använd det svarta lacket och ditt dotting-tool för att göra två små prickar i två av varje rektangulärs hörn. Just nu ser det ju ut lite som en insekt, men det som vi gör just nu är de små figurernas (jag har ingen aning om vad de kallas) förkläden! 

 

 

4. Nu ska vi göra hjärtan på förklädena och det är faktiskt inte alls så svårt som man kan tro, jag har nämligen ett jättebra knep för när man ska göra hjärtan. Börja med att rita ett rakt streck där du vill placera hjärtat och rita sedan två lutande linjer ut från detta streck. Dessa utgör grunden för hjärtats spets och yttre kanter. 

 

5. Använd ditt dotting-tool och rita två prickar där de två lutande linjerna slutar. Dessa blir själva bågarna på hjärtat.

 

6. Fyll sedan i alla tomma ytor och där har ni ett perfekt hjärta!

 

 

7. Blanda till en ljusgrå färg med hjälp av det vita- och det svarta lacket. Rita sedan runda cirklar (basen till ögonen) på den övre delen av nagelytan som är kvar. Jag gjorde varannan gubbe med ett, lite större öga och varannan med två ögon som sitter ihop lite i mitten.

På detta steg använde jag även det chockrosa lacket för att ”breaka” hjärtat på de båda ringfingrarna. Rita antingen ett rakt streck rakt igenom det, eller gör som mig och gör ett litet sicksack-mönster. 

 

8. Låt det gråa lacket torka lite och använd sedan den stora delen på ditt dotting-tool för att göra en vit, inre cirkel i den redan ditmålade gråa cirkeln. Detta utgör ögonvitan.

 

9. Nu kommer det sista och ganska avgörande steget där vi använder vårt svarta lack. Jag började med att rita munnarna och gjorde de lite olika på varje finger. De viktiga är bara att ringfinger-gubbens mun ska vara ledsen/upprörd. 
Rita sedan smala, svarta streck ut från ögonen som utgör glasögonbågarna till gubbarna. 

Fyll slutligen i en liten svart prick i varje öga som helt enkelt utgör pupillen. 

 

Där är ni klara! En lite halvrolig och enligt mig ganska töntig design, men den är gullig och har ett kärlekstema! Tyvärr så kommer denna design bytas ut imorgon kväll för jag ska nämligen på ett 18-årsmiddag till helgen och då ska jag ha en vinröd klänning på mig som inte passar färgmässigt till denna design. 
Stay tuned för resultatet, det publicerar jag i eftermiddag någongång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..