Naglar – Step by Step

Här kommer en design som jag gjorde förra veckan. Även denna går i vårens och sommarens färger, men vad gör det?

DETTA ÄR VAD DU BEHÖVER:

– Baslack 
– Ett ljusblått lack
– Ett ljusrosa lack
– Ett vitt lack
– En nailart pensel för vit färg
– Dotting-tool

 

SÅHÄR GÖR DU: 

1. Måla varannan nagel ljusrosa och varannan ljusblå. 

2. Använd ditt dotting-tool och måla prickar i en rak linje längs i mitten av varje nagel. Mönstret ska vara ”två prickar intill varandra, lite större mellanrum, två prickar intill varandra, lite större mellanrum” osv.

 

3. Fortsätt med ditt dotting-tool och rita nu till två prickar så att varje hög av prickar liknar ett fyrklöver ungefär. 

 

4. Rita till en prick på varje sida om det nyskapade ”fyrklövret” så det ser ut som att du ska måla en rak, vågrät linje. 

 

 

5. Detta steg kommer säkert se lite kladdigt ut, men om ni inte förstår hur mönstret ska bli så kan ni kolla på bilden till steg 6. Vad vi ska göra är helt enkelt tre lodräta rader med sådana fyrklövrar som vi tidigare gjort. Det ska totalt bli 9 stycken sådana högar av prickar på varje nagel (3×3). 

6. Använd nu fortsatt ditt dotting-tool och fyll i alla högar av prickar. 

7. Byt nu färg till basfärgen (håller ni på med en ljusrosa nagel så byt till ljusrosa, håller ni på med en ljusblå nagel så byt till ljusblå) och rita liknande, ifyllda fyrklöver inuti de vita som du fyllde i på steg 6. Målet är att det endast ska synas en smal kant med vit färg, men det spelar inte så stor roll så länge det vita i alla fall inte övertäcks helt. 

 

8. Använd slutligen nailart-penseln och måla dit små, diagonala streck (eller snarare tippar) på varje nagel. Det ska totalt alltså bli fyra små streck per… ifylld fyrklöver! 🙂 

 

Som vanligt så kommer resultatet upp i ett enskilt inlägg! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..