How to make: Chocolate cheesecake

På tal om mitt förra inlägg där jag ju pratar om bakning så har jag faktiskt bakat lite i dagarna! Självklart så utgick jag från recept av min gud Roy Fares och hans bok United States of Cakes. Jag bakade en choklad-cheesecake och triple chocolate chip cookies och bägge sakerna vart jobbigt goda!! På riktigt, det var skrämmande gott! För er som inte ar hans bok så tänkte jag i alla fall visa hur jag gjorde bakverken steg för steg, och jag börjar med chessecaken i detta inlägg.

 

DU BEHÖVER
För pajbotten:
20st valfria chokladkakor (jag använde Ballerina Choko pga bra pris, men man kan ta vilka som helst)
50g smör

För cheesecakefyllning:
250g mörk choklad, 70% kakaohalt
900g rumstempererad färskost (hahha, stöört mycket!!)
3 1/4dl strösocker
1/2tsk salt
2dl rumstempererad gräddfil
3 rumsvarma ägg
1 äggula

Garnering:
3dl vispad grädde
50g smält, mörk choklad, 70% kakaohalt
50 g flisad mörk choklad, 70% kakaohalt

 

 

 

 

 

 

 

 

Smält sedan den sista chokladen och ringla över med en gaffel. Ta sedan kylskåpskall choklad och hyvla över kakan med osthyvel. Sedan är ni klara och kan avnjuta denna extremt snygga och extremt goda kaka! 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..