Lunch-tips!

Häromveckan gjorde jag en jättegod lunch till mig själv som jag tänkte att jag skulle dela med mig av. För en person behöver ni pasta, ett paket bacon, svarta kalamata oliver efter önskemål, en vitlöksklyfta, röd pesto, grön pesto och olivolja. Vad man gör är helt enkelt att koka pastan och samtidigt steka baconet. Jag brukar alltid lägga mitt bacon på en tallrik på en bit papper så att det får rinna av sig. Torka av stekpannan, häll på lite olivolja och pressa vitlöksklyftan. Låt den få lite färg och lägg sedan ner pastan. Sänk till ganska låg värme, ha i oliverna och ungefär en matsked av varje pestosort. Rör om ordentligt i pastan och ha slutligen i baconet. Eftersom det redan är stekt ska det bara tossas runt lite. Observera att tanken inte är att pastan ska få någon stekyta, men den blir väldigt god när den får ligga sådär i stekpanna faktiskt. Servera som det är, alternativt med lite ost ovanpå. Varsågoda, en jättegod lunch! 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..