Q/A

Hej Mathilda! Tänkte bara kolla med dig om du har några tips på hur man målar naglarna? Asso, när man målar basfärgen, hur får man det slätt och fint och så?

När jag först fick denna kommentar tyckte jag att den var lite otydlig och tänkte lite ”ja… man målar”. Efter lite funderingar kom jag fram till att jag nog förstår hur den här läsaren menar, så jag tänkte faktiskt ge lite tips. Jag hoppas att jag uppfattade frågan rätt. 

– Använd nagellack av god kvalitet. Precis som med mycket annat så får man vad man betalar för när det gäller nagellack; även fast t.ex. Depends små flaskor är billiga och finns i många olika färger så är de halvt uttorkade efter max tre användningar. Samtidigt förstår jag att det för många, och speciellt de som inte är så himla intresserade, känns tungt och onödigt att pröjsa uppåt 200 kr för en flaska nagellack. I mina ögon är det i varje fall värt det, för har jag lagt ner flera timmar på en design vill jag att den ska hålla sin snygg längre än någon dag. 

– Håll nagelplattan ren och slät. Var noga med att allt gammalt nagellack är borta, även längs med kanterna. Var även noga med att fila försiktigt ovanpå nagelplattan (obs, försiktigt) för att få bort eventuella ojämnheter. Båda dessa saker är annars sådant som skapar luftbubblor underifrån som verkligen är jättefuuuult. 

– Måla hellre flera tunna, än få tjocka lager. Japp! Det torkar snabbare, ser inte lika grötigt ut och man ser tydligare när det räcker med lack. Målar man för många, tjocka lager så leder det också typ alltid till luftbubblor underifrån. 

– Utseendemässigt: Oavsett man bara ska måla en färg eller en hel design så är det alltid viktigt hur man väljer att måla baslacket för att det ska se snyggast ut. För att lättare förklara hur jag menar med detta så har jag lite bilder. 

 

När jag ska måla baslacket börjar jag alltid som på bilden längst till vänster, nämligen med ett streck på mitten. Jag är även väldigt noga med att den punkt där jag börjar detta streck fungerar som en riktlinje. Närmare nagelbandet än så ska jag inte gå, för lacket ska inte nudda nagelbanden. Om jag ska måla en design ovanpå baslacket behöver jag hela nagelytan och målar därför ut i alla kanter på sidorna, men om jag ska ha dem enfärgade målar jag faktiskt inte ända ut i kanterna? Varför? Jo, för att det får naglarna att se längre ut. Hur mycket jag lämnar på kanterna ser ni på bilden i mitten. 

 

Hoppas tipsen kommer komma till nytta! Har ni några mer nagelrelaterade frågor så svarar jag mer än gärna på dessa i inlägg som detta! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..