Bästa amerikanska pannkakorna!

Amerikanske pannkakor är ju självklart alltid goda, men igår gjorde jag nog de absolut godaste amerikanska pannkakorna jag någonsin gjort! Wow alltså. Kände i varje fall att jag behövde dela med mig av receptet. Du behöver (för 4 st pannkakor):

– 2,5 dl vetemjöl
– 2 tsk bakpulver
– 0,5 tsk salt
– 2 msk socker
– 1 ägg

– 2,5 dl vaniljyoghurt
– 2 msk mjölk
– 2 msk smör + smör till stekning
– Marabou Schweizernöt, mängden väljer ni själv

 

1. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke.

 

2. Smält smöret och blanda det med ägg, yoghurt och mjölk i en annan bunke. Blanda inte ingredienserna för mycket, utan bara så att de blandas samman.

3. Hacka chokladen ganska fint, men ändå så att det finns mer än bara smul kvar.

4. Stek pannkakorna på medelhög värme, annars bränner man både ytan och chokladen. Chokladen la jag för i övrigt på strax innan jag vände pannkakorna. Servera med sirap!

 

Hemligheten med det här receptet var att jag bytte ut de 2,5 dl mjölk som egentligen skulle vara med i receptet mot samma mängd vaniljyoghurt. Knepet är faktiskt inte mitt från början utan jag har lärt mig det av min vän Maja, men det är verkligen genialt. Pannkakorna blir stört saftiga och inte alls så brödiga som amerikanska pannkakor lätt kan bli om man steker dem lite för mycket. 

 

Sen valde jag ju att ha Marabou Schweizernöt i min smet, och eftersom schweizernöt i Marabous fall egentligen är hasselnöt (vilket man ser på baksidan) så blir det en nutella-touch över allt, vilket jag älskar. Testa detta hörrni!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..