5 tips – Ombrenails

Ombre-trenden när det kommer till naglar har länge hängt med och är i mina ögon fortfarande lika snygg. Jag har flera gånger testat på att göra ombre på mina naglar och har med tiden samlat på mig lite nyttiga tips att dela med mig av:

Tips nr 1. 
Använd sminksvampar. Då menar jag såna där vita, fluffiga som kommer i brytförpackningar och egentligen är tänkt att använda till foundation. Förutom att nagellacket sugs upp väldigt bra i såna så täcker en sån svamp hela nagelplattan samtidigt. Det enda negativa är att nagellacket stelnar i svampen efteråt, så varje svamp kan bara användas en gång. 


Tips nr 2.
Använd täckande lack. Det här är så viktigt för att få ett snyggt resultat, för om man har billiga lack som inte täcker så bra måste man applicera många många lager med svampen eftersom varje lager inte blir så tjockt med den. Det är däremot svårt att placera svampen på exakt samma ställe varenda gång, så risken finns att man vid lager nummer 4 har förstört den fina övergång man hade från början. 

Tips nr 3. 
Använd alltid toplack. Oavsett hur snygg en ombre är redan innan man har tagit på topplack så blir det mycket snyggare när man väl har det. Var dock noga med att låta lacket torka ganska noga innan, för annars finns risken att man kladdar ut allt. Tanken är att topplacket ska jämna ut färgtonerna, inte blurra ut allting. 

Tips nr 4. 
Använd färger i samma toner. Det är jättesnyggt med ombres i coola, väldigt olika färger förutsatt att man lyckas med det – men det gör man typ aldrig. Jag tycker t.ex. det är jättesnyggt med en ombre som går i svart och vit, och även fast jag lyckas tillräckligt bra för att i alla fall inte skämmas över resultatet är det ju inte på långa vägar något jag kan känna stolthet över, haha. Skulle jag istället göra en ombre med ljusrosa och mörkrosa kommer resultatet garanterar bli mycket bättre. Det räcker dessutom ofta med att använda färger i samma ton. Orange och lila kan bli jättesnyggt, de är ju båda varma färger. På samma sätt kan ljusrosa och ljusblått bli jättefint av samma anledning, den enda skillnaden är att dessa färger istället är kalla. 

Tips nr 5.
Tejpa nagelband och yta runtom nagelplattan. När man har en förhållandevis stor sminksvamp är det lätt hänt att man kladdar lite och det kommer alltid färg på nagelbanden och på skinnet runt om naglarna. Eftersom lagren blir mycket tunnare när man använder svamp är detta nagellack runt om jättesvårt att få bort när det torkat, för det går liksom inte bara att dra bort. Tejpar man runt om kan man bara dra bort tejpen när man är färdig och sen är all clean-up färdig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..