Love has no gender

I samband med att det blivit tillåtet för homosexuella i USA att gifta sig så har även denna video cirkulerat en del på min Facebook-startsida. Jag tycker personligen att den här lagändringen kommer typ 40 år för sent, när man tänker på det är det ju helt sjukt hur ett så modernt och utvecklat land kan vara så gammalmodigt på vissa sätt. Däremot är det ju just därför en ännu större grej nu när det väl genomförs. Barack Obama ska ha mycket cred som kämpat så hårt för frågan, kan bara tänka mig hur många väljare som dissar honom efter det här beslutet. Andrea berättade även att Instagram-kontot 9GAG, som ju är otroligt stort, visade sin uppmuntran till den här lagändringen och då tappade tiotusentals följare. Helt sjukt vad världen är full av trångsynta människor!

Jag är själv varken homo- eller bisexuell (inte vad som visat sig ännu i alla fall), men bara för att jag själv inte kommer utnyttja/behöva lagen betyder ju inte det att den inte är viktig? Du behöver inte gifta dig med någon av samma kön bara för att det är tillåtet för någon annan att göra det? Precis lika logiskt som att jag inte måste dricka alkohol bara för att det är tillåtet att göra det, inte behöver äta tacos varje fredag även fast flera andra vill det, inte behöver gilla en viss tröja bara för att din kompis gör det. Det är så himla himla logiskt i mitt huvud, man behöver inte helt och hållet förstå/tycka likadant, men man måste ändå kunna respektera varandra. Blir så glad när jag ser den här videon och hur människorna i publiken klappar händerna, exakt så det ska vara!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..