Afrosamer

Alltsåååå vilka brudar?! Min släkt har ju faktiskt också samiska rötter på pappas sida, och tjejer som dessa gör att stolt vill kalla mig själv för same. Sen är ju jag inte riktigt lika ball, men det känns skönt att få ett lite nytt, fräschare ansikte på samerna. Jag tror nog att de flesta av er målar upp en lite felaktig, eller i alla fall gammalmodig bild av hur en same ser hur – I don’t blame you. Blå, röd, gula kläder, konstiga skor och sysslande med renskötsel. Afrosamer med jättestort hår som blir kontaktade av Vogue, not so much kanske. Letade upp tjejernas Instagramkonto som var ganska omtalat i reportaget, Lejonhjerta heter de där. Att det är deras efternamn är ju för i övrigt pricken över i:et!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..