Q/A – Frosting

Frosting

Först och främst, gud vad glad jag blir över den bra responsen på mina bakinlägg! Det känns jättekul att det märks att jag lägger ner tid på dem, för det gör jag verkligen. Så tack, tack, tack! I det här inlägget hade däremot fokusen tänkt ligga på en av de bakrelaterade frågor jag fått in på senaste tiden, here it goes:

Q: Hej! Alltid när jag gör frosting och ska spritsa den blir den för lös, spelar ingen roll om jag har exakt lika dant recept jag får aldrig till det, vad gör jag för fel? Har du någon idé?

A: Hej! Beroende på vad det är för typ av frosting så finn det lite olika lösningar på problemet. Gör du en cream cheese-baserad frosting som i mitt senaste bakinlägg så är det superenkelt att fixa, det är nämligen bara att addera mer florsocker. Den typen av frosting förstörs inte överhuvudtaget av att det adderas mer av, utan man kan välja det lite hur man vill. 

Gör du en marängbaserad frosting som blir för lös så kan det dels ha att göra med att du vispad den för kort tid, det tar nämligen ganska lång tid (upp till 10 minuter) att få den tillräckligt fast och dessutom kall. Om du vispat så länge och fortfarande inte får till den så kan detta ha att göra med att den skurit sig. En maräng skär sig när den vispats med verktyg med fettrester på, ifall sockerlaget inte nått tillräckligt hög temperatur mfl. Just detta har jag skrivit ett inlägg om HÄR

Gör man en marängsmörkräm, dvs en maräng som man blandat i smör i, kan lösheten och bero på att frostingen har skurit sig (förutsatt att marängen är tillräckligt vispad innan du tillsätter smöret). När jag gör marängsmörkräm upplever jag ofta att den skär sig, men fortsätter jag vispa lite till så brukar det blandas samman och få önskad konsistens efter ett tag. Det är dock viktigt att tänka på att blanda i smöret lite i taget, inte allt på en gång. Det är även väldigt viktigt att smöret är rumstempererat och inte kommer direkt från kylen, låt det ligga framme i någon timme innan användning. 

Det finns självklart ett flertal andra frostings man kan göra, men detta är dem som jag vet hur man ”lagar”. Är det andra sorters frostings du inte får tillräckligt fasta så skulle jag testa att googla runt, svaret finns alldeles säkert på internet nånstans! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..