#GivesomSwedish

Här kommer ett av mina viktigare inlägg här i bloggen om ni frågar mig. Det gäller nämligen den fortfarande pågående flyktingkatastrofen, trots att media verkar ha glömt bort den lite. På bilden ovan ser ni en man bärandes på en flicka, hon har blivit skadad i ett bombdåd i Syriens största stad Aleppo. Sen kriget började i Syrien har 220 000 tusen människor dödats och 12,2 miljoner människor har tvingats fly från sina hema – ca 200 000 av dem till Sverige. 

Detta är på många sätt en tillgång för Sverige på längre sikt, men kortsiktigt finns det mycket vi måste göra för att lösa deras livssituation. Vart ska de bo, hur ska de få tag på mat och hur ska vi lösa deras framtid? Mycket kan vi faktiskt göra åt dessa människor, men något de på egen hand måste ta tag i är att lära sig det svenska språket. Utan dessa kunskaper blir integrationsprocessen betydligt svårare, och detta vill Givesom förhindra.

Hur bidrar du i detta då? Jo, genom att köpa och sedan skänka boken ”Svenska språket på Arabiska” som är en väldigt pedagogisk och lättförståelig lärobok. Denna underlättar för flyktingar med arabiska som modersmål att lära sig det svenska språket och hjälper dem att skapa en framtid här i Sverige utan språkbaserade begränsningar. Jag har bidragit genom att skänka ett exemplar av boken i mitt namn som jag hoppas kommer till god nytta!

Vill ni också hjälpa till? Mer info hittar ni på www.issa.se/givesomswedish!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..