REPOST: Semmel-macarons

Här kommer en repost på ett av mina bästa recept nånsin, nämligen dessa semmel-inspirerade macarons. Jag gillar inte vanliga semlor men ville ändå äta något med samma smakkombinationer – det här blev resultatet. Macarons med smak av mandel, vanilj och kardemumma!

När man gör macarons finns det två vägar att gå; den enkla eller den svåra, där den enkla inte innehåller sockerlag medans den svårare gör det. Jag tycker att man alla dar i veckan ska ta den svåra, eller i alla fall mer komplicerade vägen. Viktigt är dessutom att man härdar äggvitorna till marängen, det innebär att man lägger fram dem i en bunke med plastfolie över redan kvällen innan man ska baka (de ska alltså stå i rumstemperatur under natten). Det ger vitorna en konsistens som i sin tur förbättrar kakornas.

När man gör macarons är det även viktigt att använda en köksvåg och att vara väldigt exakt med måtten. Min kommer från ICA och kostar inte ens 200 kronor. 

Receptet jag använde till min macarons kommer från bakbloggen www.sockerrus.se och är väldigt tydligt, och uppenbarligen även väldigt bra. Ni hittar det HÄR! Jag tillsatte 0,5 tsk mald kardemumma i samband med att det i receptet står att man kan tillsätta valfri essens eller färg.

Efter att du gräddat dina macarons är det viktigt att du låter dem svalna ordentligt innan du börjar med fyllningen. På bilden ser ni hur mina såg ut efter att de svalnat, med en platt och fast undersida.


Jag gjorde en vaniljfyllning till mina macarons som gick jättesnabbt att göra!

TILL FYLLNINGEN BEHÖVER DU (till ca 40 st kakor):
– 200 rumstempererat smör
– 180 g florsocker
– Fröna från en vaniljstång
– 2 st äggulor

1. Blanda samman alla ingredienser med en elvisp och ös ner i en spritspåse med stjärntyll, som på bilden.

2. Spritsa ut en cirkel av smörkräm på hälften av alla bottnar, lägg sedan på del nummer två och tryck till.

Ät dina macarons som dom är, eller servera med en kopp kaffe. Smaken är ruggigt likt semlor och tar ni er tiden att göra dessa till fettisdagen kommer ni inte bli besvikna!

  1. Du är så himla duktig på det du gör, speciellt att podda och att baka! Älskar dig sjukt mycket och du gör mina dagar till dem bästa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..