Girl’s night

I fredags hade jag över Sonja, Frida och Emelie på middag då ingen av dem faktiskt sett lägenheten tidigare. Som ni kanske såg på min matsedel så stod fläskfilépasta med vitlök och timjan på menyn och det vart såå god (och mättande). I och med att det var fredag ville jag lyxa till maten lite, så den här rätten har lite fler ingrediensern och tar litel ängre tid att göra än de andra vardagsrätterna.

För fyra personer behöver du:

ca 700 g fläskfilé (som du marinerar i olivolja, soya, en vitlöksklyfta, timjan och lite salt % peppar), en mindre gul lök, ett paket bacon, ett paket valfri pasta á 500g, till såsen: 5 dl matlagningsgrädde, en burk creme fraiche, ca 1,5 msk soya, en tärning m. grönsaksbuljong, 1 dl vitt vin och 1 kruka färsk timjan.

Stek baconet och lägg åt sidan på hurhållspapper så att fettet kan rinnas av lite. Stek sedan den marinerade fläskfiléen och den gula löken tillsammans, ha i baconet och ha sedan i grädde och creme fraiche. Låt detta koka upp, ha sedan i soyan, buljongtärningen och vinet. Låt detta koka på låg värme medans du kokar pastan. Hacka krukan med timjan och ha i den strax innan du tar bort grytan från spisen. Lägg upp allt på ett serveringsfat och ät!

Hur gott ser inte det här ut? Jag hade ju självklart velat bjuda på någon storslagen dessert, men jag anade att vi skulle vara helt stort mätta efter den här middagen – vilket vi också var. Jag bjöd därför på macarons (ej hemmagjorda), vilket faktiskt var väldigt lagom!

  1. Ser jättegott ut, tänkte försöka laga detta ikväll! Det hade varit intressant att veta (på kommande recept) hur lång tid rätten tar att göra samt lite bilder under själva matlagningen. Funderar tex på hur stora fläskfilebitarna bör vara och hur marinaden ser ut, alt. mått på ingredienserna i marinaden. Vitt vin = vitt matlagningsvin? Matlagning är inte min starka sida som du ser ;p
    Stort grattis till finest-vinsten förresten!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..