Världens bästa macarons

 

c1000x456

Efter min lyckade bakning av macarons i helgen så är jag hur taggad som helst på dessa underbara små bakverk! De är verkligen perfekta; inte särskilt mättande, lätta att variera, hur goda som helst och väldigt fotovänliga. En skål full med macarons i olika färger lockar mig betydligt mer än en mättande chokladdessert.

Jag har med tiden samlat på mig en del väldigt bra tips för att lyckas så bra som möjligt med sina macarons, för det är verkligen inte en slump att vissa aldrig lyckas med sina medans andra alltid gör det. Här kommer mina allra bästa tips för att göra världens bästa macarons:

– Var jättenoga med måtten i receptet. Köksvågen är din bästa vän när du bakar macarons och det är jätteviktigt att vara exakt.

Basera smeten på en italiensk maräng. Jag litar inte på recept där man ska göra sina macarons utan att använda en italiensk maräng som bas, trots att det tar lite längre tid. Hur man lyckas bäst med sin italiensk maräng har jag gjort ett helt inlägg om, det hittar ni HÄR! 

Härda alltid din äggvita. Detta är alltså basen i den italienska marängen, och den blir bäst om den får ligga framme i rumstemperatur natten innan.

Sikta mandelmjölet ordentligt. Detta går ut på att man silar mandelmjölet (och gärna även florsockret) i en fin sil. Trots att mandelmjöl redan är väldigt fint malet så finns det lite större nötbitar som inte bör vara med i smeten, vilket man kommer se om man siktar mjölet. Ta därför gärna några gram för mycket av mandelmjölet till en början eftersom en del kommer försvinna, efter man siktat kan man bara väga mjölet igen.

– Grädda dina macarons på en silikonmatta. Det finns särskilda mattor gjorda för macarons där det dessutom finns mallar för hur stora man ska spritsa ut dem. Efter att man spritsat ut dem är det dessutom väldigt viktigt att de får ligga framme i rumstemperatur i minst 30 minuter innan de sätts in i ugnen, detta för att få en liten hinna på dina macarons innan de sätts in i ugnen.

Låt det ta tid. Alla stegen jag nämnt i detta inlägg gör macaron-bakning till en lite längre process, acceptera bara att det är det och stressa inte. Det är inte en kladdkaka du slänger ihop!

  1. Hej Mathilda! Jag har läst din blogg väldigt länge och lyssnat på din och Andreas podd enda sedan första avsnittet, ni är så duktiga! Jag har en fråga till dig som jag har undrat ett tag haha. För om jag inte minns fel berättade du i podden förra året om att du hade sökt till Hela Sverige bakar men att du sedan avböjt då studenten var samma dag som dagen du skulle vara där för första gången(?). Det jag undrar är om du tänkt att söka igen någon gång? Du är så himla duktig på det du gör, kram!<3

  2. Hej mathilda! Undrar en liten sak, funderar du på att söka till Hela Sverige bakar igen?
    Ps. Älskar att du börjat lägga ut vardagsrecept!

  3. Hej! Jag såg att du har ett likadant skrivbord som jag tänkt köpa, men tänker att det kanske är för kort på djupet eftersom att det endast är 40 cm.
    Är du nöjd med ditt? kan man fälla upp datorn helt fast att skrivbordet står mot väggen och få plats med mattebok + skrivhäfte?
    Tacksam för svar!

  4. Hej Mathilda! Jag har läst din blogg länge nu och vill bara säga att jag tycker att du verkar som en himla fin person, verkligen. Älskar din blogg och tycker också att det är superkul att du börjat med dessa vardagsrecept! Massa kramar xo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..