Spaghetti Bolognese

Igår åt vi en sån klassiker till middag – spaghetti bolognese. Inte mycket som slår den rätten alltså! Lagar jag det på helgen så brukar jag lyxa till det med både bacon, rotsaker och vin i min köttfärssås, men detta är en vardagsvariant.

IMG_8022

För tre personer (eller två + en matlåda) behöver du:

500 g köttfärs, spaghetti för tre personer (följ anvisningarna på förpackningen), 1 burk krossade tomater, ca 1 dl matlagningsgrädde, en halv gul lök, en stor vitlöksklyfta (eller två små), 1,5 msk tomatpuré, en tärning oxbuljong, basilika, timjan och salt & peppar. Till salladen: En ask körsbärstomater, en halv rödlök, olivolja, balsamvinäger och salladskrydda.

Stek köttfärsen tillsammans med den halva, gula löken som du finhackat. Tillsätt även vitlöken och låt köttet bli genomstekt. Häll på krossade tomater och matlagningsgrädde, koka upp. Ha i buljongtärningen när du ser att det kokar, ha sedan i salt, peppar och timjan. Nu kan du börja koka pastan, detta brukar ta ungefär åtta minuter och medans kan köttfärssåsen stå och puttra på låg värme. Lägg dessa åtta minuter på att duka och diska undan lite.

Servera sedan med min standard tomat- och rödlökssallad och lite (mycket) ketchup – ett måste om ni frågar mig!

IMG_8025

IMG_8021

  1. I dina matveckor så tänkte jag höra om du har lite tips på vegitariskt man kan göra. Tycker själv att det är svårt att komma på sådan bra rätter.

  2. Skulle du kunna börja skriva recepten i list/punkt-form? Det blir så jobbigt och rörigt att följa när du skriver sådär!
    Så himla bra idé med matschema. Love it! bloggen i i helhet med för övrigt ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..