Fylld kyckling m. grekisk sallad

IMG_8052-001

Gårdagens middagstema gick i lite grekiska- och italienska smaker. Italien är mitt favoritland när det kommer till maten och det är sällan jag lagar något helt utan italienska smaker och influenser. På menyn stod fylld kycklingfilé med grekisk sallad, och för två personer behöver du:

– 2 st kycklingfiléer (marinerade i olivolja, soja, vitlök och oregano)
– 6 st soltorkade tomater
– 3/4 förpackning creme bonjour m. vitlök, dvs ca 75 g
– 3 msk röd pesto
– 1/3 förpackning fetaost

Till salladen:
– En halv gurka
– En stor/två små röda paprikor
– En ask körsbärstomater
– En halv rödlök
– 2/3 förpackning fetost
– Olivolja, balsamvinäger, salladskrydda och oregano till dressingen

Skär ett vågrätt, ganska djupt snitt i de marinerade kycklingfiléerna – precis som personalen på Subway gör med mackorna. Bryn dem någon minut på varje sida i en stekpanna. Blanda samman färskost, röd pesto och de soltorkade tomaterna som du strimlat. Bre ut på insidan av filéerna och lägg även i fetaosten som du smulat. Om det blir svårt att få filéerna stabila efter att du fyllt dem kan man använda tandpetare att sticka rakt igenom på de ställen det behövs. Ställ sedan in kycklingen i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

IMG_8050

Medans kycklingen är i ugnen kan du göra salladen; skär helt enkelt upp alla grönsaker och blanda tillsammans med dressingen. Häll upp i en skål/på ett uppläggningsfat, smula över resten av fetaosten och toppa med lite ytterligare oregano på toppen.

IMG_8051

Ät och njut!

  1. Jätteroligt att du har massa olika återkommande inlägg om tex vad du äter eller dina veckoplaneringar osv! Det skulle dock vara kul om du la upp lite mer bilder på dig, kanske lite outfits? Eller bara lite ”in action”-bilder när du lagar mat/tränar/chillar!
    Lite mer du på bilderna helt enkelt!
    I övrigt en jättebra och jättefin blogg som sticker ut i bloggvärlden!

  2. Tycker det är så roligt med dina mat-inlägg. Perfekt om man har brist på inspiration och så blir jag ofta sugen på att laga mat när du ofta visar rätter som är enkla att laga! Uppskattar hur mycket du börjat blogga, kram!

  3. Du borde söka till nåt matprogram på TV – nästa gång det är dax för Sveriges mästerkock eller hela Sverige bakar eller liknande. Du borde åtminstone prova på att jobba med mat – så ung och så duktig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..