Mozzarellafyllda färsbiffar

 

IMG_8192

Flera av har visat intresse för middagen vi åt igår, som jag kan erkänna vart väldigt, väldigt god. Topp tre av de jag gjort hittills. Vi åt mozzarellafyllda färsbiffar med hemmagjord tomatsås och spaghetti, det kan ju i och för sig aldrig slå fel. För tre personer behöver du:

–          400 g nötfärs, tinad

–          En halv gul lök (beroende på storlek)

–          0,75 dl matlagningsgrädde

–          Ca ½ dl ströbröd

–          1 ägg

–          Salt och peppar till kryddning

–          Spaghetti för tre personer

–          Till tomatsåsen: Ett paket á 400 g krossade tomater, en vitlöksklyfta, den andra halvan gul lök, ungefär 1/2 dl vitt vin, en tärning oxbuljong, salt, peppar och basilika

–          Till salladen brevid; en ask körsbärstomater, en halv röd lök och dressing på olivolja, balsamvinäger, salladskrydda, salt och peppar

Blanda samman ströbröd, matlagningsgrädde och ägg i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Medans kan du steka/karamelisera den gula löken i lite socker, ha ner denna i ströbrödsblandningen och mixa med en stavmixer för få bort större delar av lökbitarna. Blanda ner färsen och blanda ordentligt. Dela mozzarellaosten i så jämna bitar som möjligt, ta sedan en bit och forma en lite biff runt om ostbiten utav nötfärsblandningen. Bryn biffarna i lite olivolja så att de får fin färg, lägg sedan åt sidan lite medans du börjar med såsen. Stek den andra halvan av den gula löken, samt den pressade vitlöksklyftan i en stekpanna och ha sedan i krossade tomater och vinet. Låt koka upp och låt sedan buljongtärningen smälta ner i såsen, avsluta med att krydda den med salt, peppar och basilika. Lägg ner biffarna i tomatsåsen och låt puttra på låg värme tills de är genomstekta, medans kan du koka spaghettin och fixa salladen och när det är klart är det bara att servera!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..