Pastagratäng

IMG_8233

Pastagratäng i olika former är verkligen en av mina personliga favoriträtter, precis som egentligen alla form av krämig pasta. Denna gång hade jag i en väldigt krämig köttfärssås och toppade av det hela med lite riven ost. En rätt som kanske tar lite längre tid än andra vardagsrätter jag lagt upp här i bloggen, men som blir väldigt god och är en lite roligare motsvarighet av spaghetti bolognese.

Till en mindre form med gratäng (ca 4 portioner):

– Pasta för fyra personer

– 400 g köttfärs

– En halv gul lök & en stor vitlöksklyfta

– En burk créme fraiche

– 400 g krossade tomater

– 3 msk pesto

– 3 msk kräm av soltorkade tomater

– Kryddor; cayennepeppar, paprikakrydda, basilika, salt och peppar

– ca 1 dl riven gratängost

Koka pastan tills den är nästan färdig, jag hällde av vattnet när det var ca två minuter kvar av kokningstiden. Bryn köttfärsen i lök och vitlök, ha sedan ner de krossade tomaterna, créme fraiche, den soltorkade tomatkrämen och peston. Låt detta koka upp innan du kryddar av med kryddorna, resultatet ska vara krämigare än en vanlig köttfärssås. Blanda samman pasta och köttfärssås och häl ner i en ugnsform, toppa slutligen av med riven ost och ställ in i ugnen i ca 20 minuter på runt 200 grader. Servera med en tomat- och löksallad efter att gratängen svalnat lite!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..