Lyxmiddag

IMG_8390

IMG_8387

Hur gott ser inte det här ut? Förutom köttfärs så äter vi väldigt, väldigt sällan rött kött här hemma. Vi har ätit fläskfilé någon enstaka gång (för det hör väl till samma kategori?), men aldrig under tiden vi bott i lägenheten eller i Hyris så har vi köpt hem en varsin bit kött liksom. Just därför var det riktigt gott faktiskt! Hata på om ni vill. 😉

Jag köpte två bitar ryggbiff som jag brynde i smör, ollja, salt, peppar och lite timjan. Efter några minuter på varje sida satte jag in de båda köttbitarna i ugnen tills de hade den innertemperaturen jag och Oskar tycker bäst om. Till det serverade jag en tomat- och mozzarellasallad med lite bladsallad och rödlök, pommes och chilibea. Det är ju egentligen inte en märkvärdig middag som är tekniskt svår att lyckas med, men wow vad gott det blir. Älskar dessutom pommes man gör hemma i ugnen, de är inte alls lika flottiga som de man får ute.

En lite lyxigare middag får man väl unna sig själv såhär kring påsk, eller hur?

  1. Hej! Vill bara säga att jag förstår till fullo att du tycker det är jobbigt med att folk hela tiden ska lägga sig i vad du äter osv osv. Men jag tycker att du ska strunta fullständigt i om folk säger dumma grejer och ”hatar” på dig när du äter kött! Man märker ju tydligt att du åtminstone försöker förändra din kost lite grann och äta mer vegetariskt, sedan kan man inte förvänta sig att alla blir vegetarianer, så länge man har kunskap kring ämnet – vilket du verkar ha! Helt enkelt – strunta i vad folk tycker, ta åt dig tips osv. men lägg inte energi på när folk ska så korrekta hela tiden! Jag är veg själv men tycker absolut inte det är något konstigt med folk som äter kött! Så, ha en fin dag <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..