Järpish m. grekisk sallad

 

IMG_8415

Egentligen skulle vi igår ha ätit hemmagjorda färsjärpar med grekisk sallad, men sen la jag märke till Scan’s satsning korvish och järpish. ”Hur töntiga är inte de här namnen?!”, tänkte jag till en början. Jag trodde det var ett misslyckat försök till att låta cool från Scan’s  sida, men förstod senare tack vare deras radio- och TV-reklam att det var för att tydliggöra att det är typ korv, och typ järpar. Hur då, undrar kanske ni? Jo, för att dessa järpar och korvar inte bara innehåller kött, utan 50% är grönsaker. Jag tror verkligen att det här är en idé som kommer få många fler svenskar att äta mer vegetariskt, nu behåller man ju känslan man får med vanliga köttprodukter, men de blir nyttigare och bättre för miljön. Har även sett att Max har ”renoverat” sin meny till miljöns fördel, tycker det är hur bra som helst.

Till två personer behöver du:
– Ett paket Järpish á 300 g
Tzatsiki; En liten burk matyoghurt, 1/3 gurka, 2 vitlöksklyftor (små) och lite salt
Grekisk sallad; Två mindre snackpaprikor, en halv ask körsbärstomater, resten av gurkan, en halv röd lök, ett paket feta
Dressing; Balsamvinäger, olivolja, citronpeppar och salladskrydda

Börja med att göra tzatsikin och ställ sedan in i kylen så den får stå och dra till sig. Stek på dina små järpar i lite olja tills de får fin yta. Låt stå på eftervärme medans du förbereder salladen, servera sedan med såsen. Scan’s järpish var riktigt goda; ganska lika köttbullar i konsistensen med men en mycket godare och fräschare eftersmak. Kommer definitivt köpa järpishar (haha) igen och ska även testa på korvish vid tillfälle! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..