Q/A – Äta kött

 

c1000x404 (1)

Jennifer om ”Lyxmiddag”:

Q: Hej! Vill bara säga att jag förstår till fullo att du tycker det är jobbigt med att folk hela tiden ska lägga sig i vad du äter osv osv. Men jag tycker att du ska strunta fullständigt i om folk säger dumma grejer och ”hatar” på dig när du äter kött! Man märker ju tydligt att du åtminstone försöker förändra din kost lite grann och äta mer vegetariskt, sedan kan man inte förvänta sig att alla blir vegetarianer, så länge man har kunskap kring ämnet – vilket du verkar ha! Helt enkelt – strunta i vad folk tycker, ta åt dig tips osv. men lägg inte energi på när folk ska så korrekta hela tiden! Jag är veg själv men tycker absolut inte det är något konstigt med folk som äter kött! Så, ha en fin dag <3

A: Tusen tack för denna kommentar! Det känns ibland som att jag blivit en slags punching-bag bara för att jag är öppen med att jag äter kött, men samtidigt är medveten om hur det påverkar miljön. Måste tänka på att det faktum att jag är medveten om detta är en bra bit på vägen, miljontals människor lever sitt liv utan att ägna detta en enda tanke. Och oavsett om det är hemskt eller inte – det är faktiskt fortfarande inte ovanligt att äta kött, jag är liksom inte en del av en mindre minoritet som lever kvar i något gammalt och icke-existerande. Tycker inte jag ska behöva ursäkta mig egentligen, precis som du säger. Men samtidigt vill jag självklart inte lägga ner pengar på att betala andra människor för att förstöra vår planet och ha ihjäl oskyldiga djur. Är en snäll tjej ju. Jag hatar att människan så ofta ställer sig över allt annat – vilka tror vi att vi är? Vad ger oss rätten att döda och förstöra, bara för att våra livsöden råkade bli till vår fördel? Och att jag är en del av det här – det får mig att vilja be om ursäkt när jag bloggar om kött faktiskt.

Men jag är på rätt väg, och det får jag helt enkelt bara uppskatta och komma ihåg att värdera. Den här kommentaren gjorde mig verkligen så mycket bättre till mods, tack tack tack! <3 <3

  1. Lyssnade på ert senaste podavsnitt då ni diskuterade terrorattackerna i Bryssel. Du nämnde att terrorister möjligen kan ta sig in i Sverige genom att ”låtsas vara flyktingar”. Faktum är att många så kallade IS-sympatisörer redan är medborgare i EU sen många år tillbaka. De potentiella självmordsbombarna är alltså redan en del av, kanske tillomed det svenska samhället. Självklart är det viktigt att hålla koll vid gränserna, men den största vikten tycker jag bör handla om att skapa ett europeiskt samarbete hos polisen. Vi måste kartlägga och identifiera IS-sympatisörer så vi kan förebygga att fler terrorattacker sker.

    Kul att ni diskuterar politik!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..